Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Burgemeester verbiedt opening boksclub Jamal Ben Saddik: 'Te groot gevaar'

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever verbiedt de opening van de nieuwe fitness- en boksclub op 2 januari. Het verbod heeft te maken met de vele aanslagen gericht tegen Jamal Ben Saddik en zijn familieleden.

Jamal Ben Saddik

De Wever vindt de opening van Ben Saddiks sportclub een 'te groot gevaar' en heeft daarom bezwaar aangetekend. Dit vanwege meerdere aanslagen en geweldsincidenten die gericht lijken tegen Jamal Ben Saddik en zijn familie. In het AD reageert de kickbokser op het besluit van de Antwerpse burgemeester. De Marokkaans-Belgische topsporter noemt het een 'onterechte maatregel'.

Het besluit om de sportschool dicht te houden staat nog niet honderd procent vast. Volgende week buigt de rechtbank zich over het verzet van Ben Saddik.

Aanslagen

Eerder deze maand vond er een explosie plaats bij het pand van de nog te openen sportschool in Antwerpen. Of de aanslag specifiek tegen Jamal Ben Saddik gericht was? Daarover bestaat geen twijfel. De daders lieten namelijk met graffiti een boodschap achter:

"Dood JBS Dede Dief."

'Dede' betekent 'dood' op z'n straattaals. De afkorting 'JBS' staat logischerwijs voor Jamal Ben Saddik. Klare taal dus.

Vaker richtpunt

Afgelopen zomer was ook een woning/bedrijf in het Belgische Deurne al doelwit van een aanslag. Er zou een explosie hebben plaatsgevonden en zijn geschoten op Bens Handcarwash, een wasstraat die kort voor de aanslag nog in handen was van de familie van de Belgische kickbokser.

Daarnaast werd een woning in de Belgische plaats Borgerhout doelwit, evenals een aan Ben Saddik gelinkt pand in Borsbeek en een restaurant in Antwerpen dat eigendom is van een van Jamals broers.

Drugsmilieu

Het vermoeden bestaat dat de aanslagen op Jamal en zijn familieleden te maken hebben met de Antwerpse drugscriminaliteit. De kickbokser wordt wel vaker gelinkt aan de Belgische onderwereld.

Eerder schreef het Belgische Nieuwsblad dat Jamals broer 'Urbanus' er volgens meerdere bronnen van wordt beschuldigd een lading cocaïne te hebben verduisterd. Jamal Ben Saddik zelf ontkent elke betrokkenheid bij het criminele circuit, zo stelde hij afgelopen zomer in een officieel persbericht.

Ondanks dat lijkt er maar geen einde te komen aan alle aanslagen, met de explosie bij zijn sportschool als meest recente bewijs daarvan.

Misdaad
  • AD
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl