Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emile Ratelband wil dat Jesse Klaver de doodstraf krijgt

Ratelband haakt in op de actualiteit en richt zijn pijlen op Jesse Klaver.

Emile Ratelband

Waar de beste man in het verleden vooral bekendstond als positiviteitsgoeroe die met 'tsjakka's' strooide, slingert Ratelband tegenwoordig ook wat minder optimistische en positieve bewoordingen het internet op.

Aanleiding voor zijn laatste uitspatting op Twitter is de arrestatie van tientallen verdachten bij onze oosterburen, die naar verluidt plannen hadden om de Duitse regering omver te werpen en het parlement te bezetten.

Volgens de berichten gaat het onder meer om Reichsbürger, mensen die de Bondsrepubliek Duitsland niet erkennen. Zo'n 22 arrestanten worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. De krant Deutsche Welle schrijft dat sommige van die zogenaamde Reichsbürger rechts-extremistisch zijn (950 van de in totaal 19.000 aanhangers).

Klaver sneert richting Forum

GroenLinks-man Jesse Klaver greep het nieuws over de Reichsbürger aan om Forum voor Democratie te bekritiseren. In een tweet zei hij het volgende:

"Dit is waarom woorden er toe doen. Oproepen om ‘bij wijze van spreken’ het parlement te bezetten - zoals sommige Nederlandse politici doen - zijn niet onschuldig, maar kwalijk en ondermijnend."

Met 'sommige Nederlandse politici' doelt hij natuurlijk op Gideon van Meijeren. In de Belgische podcast Compleetdenkers sprak de FvD-politicus onder meer over een 'fluwelen revolutie'. En over de mogelijkheid dat sommige mensen in Nederland "bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen 'wij gaan hier gewoon niet meer weg totdat de regering weg is'."

Ratelband haakt in

De tweet van Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Onder het bericht van de GroenLinkser, met daarin een NOS-bericht over de arrestatie van de Reichsbürger, plaatste hij het volgende:

"Ik hoop dat iemand de moed heeft dit hier te doen!! En dan alle politici ( zoals jij (Klaver, red.) dus ook) voor t gerecht dagen wegens verkwanselen van Nederland. Ik ben voor doodstraf in dit geval."

Met zijn uitspraak over de doodstraf lijkt Meneer Tsjakka te refereren aan het nieuws dat de Taliban laatst de eerste publieke executie hebben uitgevoerd sinds hun machtsovername in Afghanistan. Eerder vandaag plaatste Ratelband een Tweet over die terdoodveroordeling. "Moet hier ook gebeuren!!!", was zijn commentaar onder de link. "Goed gedaan jongens."

Bizar
  • Nieuwnieuws
  • Get in the Picture / Brunopress.nl