Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Albert Verlinde ontving bedreigingen en kogelbrieven

Het leven van een roddelkoning gaat niet altijd over rozen...

Albert Verlinde

Het landschap in medialand is de laatste tijd behoorlijk veranderd. De zogenaamde juicekanalen schieten immers als paddo's de grond uit. Yvonne Coldeweijer met haar Youtube-kanaal Life of Yvonne is daar een goed voorbeeld van. Of Reality.fbi.

Maar lang geleden, toen de lucht nog schoon was en de seks nog vies, was Albert Verlinde de absolute koning van de roddel. Wij spraken de 61-jarige televisiemaker over zijn succes, de relletjes waar hij bij betrokken was (en nog steeds is) en nog veel meer. Het volledige interview is nu te lezen in de nieuwste Panorama.

Zonder Boulevard geen VI?

Verlinde vertelt onder andere dat hij Boulevard als geestelijk vader ziet van alle 'slap-geouwehoer-tv'. Dat zijn overigens niet zijn exacte woorden, maar het komt erop neer dat Albert stelt dat Boulevard aan de wieg staat van alle programma's over showbizz (en meningen daarover) in Nederland.

"Ook een programma als VI is schatplichtig aan die eerste seizoenen Boulevard", aldus Mister Boulevard himself. "We waren soms best edgy in de manier waarop we over bekendheden spraken; we zochten de grenzen op en dat hebben de juicechannels overgenomen."

Kogelbrieven

Met het succes van zijn roddelshow kwamen natuurlijk ook de haters. En onder die haters zaten ook best wat gevaarlijke figuren, onthult de showbizz-man.

"Bedreigingen, kogelbrieven, ik heb ze allemaal gehad", zegt hij. "Ik ben ook weleens door de recherche gebeld dat bekende mensen die in de gevangenis zaten, wel érg veel over mij aan het praten waren door de telefoon. Alleen leefde ik toen in een tijd dat je dat niet vertelde. Het was aan de orde, maar ik ging ervan uit dat we het wel oplosten met wat extra bewaking en zo. Nu vertelt iedereen uitgebreid over elke bedreiging."

Of hij echt voor zijn leven heeft gevreesd? Albert: “Niet bang, maar wel dat ik dacht: ik moet wel opletten. Toen Beau en ik begonnen, konden we alles roepen, maar de wereld is veranderd. Zelf als het over Hells Angels ging, riepen wij dingen. Ik heb wel een keer van John van den Heuvel moeten bellen met Big Willem om wat uit te praten, want die was echt niet blij. Maar die toon die wij toen hadden, kan nu niet meer. Het zou naïef zijn om te denken dat je nog hetzelfde kunt zeggen als twintig jaar geleden."

Het volledige interview met Albert Verlinde lees je in de nieuwste Panorama!

Entertainment
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl