Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 8 jaar cel voor doodschieten oud-voetballer bij illegaal Kaboela-feest

Oud-voetballer Jergé Hoefdraad werd eind juli 2022 door zijn hoofd geschoten tijdens een illegaal feest in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost. Vandaag is bekend geworden dat het OM 8 jaar celstraf eist tegen verdachte Robin R.

Hoefdraad

Jergé Hoefdraad (35) werd op zondagochtend 31 juli neergeschoten in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost tijdens een illegaal Kaboela-feest. De 35-jarige ex-profvoetballer (o.a. jeugd van Ajax, Almere City FC, Cambuur, Telstar) overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens omstanders zou er die fatale ochtend een ruzie uitgebroken zijn tussen een aantal feestgangers. Volgens bronnen ging het om een meisje. Hoefdraad zou geprobeerd hebben om de problemen op te lossen en een vechtpartij te voorkomen. Tot overmaat van ramp werd hij zelf door zijn hoofd geschoten.

'Per ongeluk'

De 36-jarige Robin R., die enkele dagen na de schietpartij in België werd aangehouden, is verdachte in de zaak en wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van de ex-voetballer.

R. zelf stelt dat hij zijn wapen wel degelijk uit zijn broekband heeft gehaald, maar dat de schoten per ongeluk zijn gelost. Dit zou zijn gebeurd op het moment dat hij het wapen vastgreep, om te voorkomen dat deze op de grond zou vallen, valt te lezen op RTL Nieuws.nl. "Ik denk dat ik per ongeluk de trekker heb overgehaald."

De officier van justitie kijkt anders naar de zaak. "Met een doorgeladen vuurwapen op een drukbezocht feest heeft hij een gevaarlijke situatie gecreëerd", aldus de officier. "Hij nam het risico dat hij iemand dodelijk zou treffen op de koop toe."

Ook het feit dat R. beweert dat hij het semi-automatische wapen voor iemand anders bewaarde, geloven justitie noch de nabestaanden. "Die persoon bestaat niet, dat weet je donders goed", aldus de partner van Hoefdraad "Je liep al weken met dat ding op zak."

Misdaad
  • RTL Nieuws, Crimesite.nl
  • Pro Shots / Jasper Ruhe