Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Eto'o flipt 'm in Qatar, schopt 'cameraman' onderuit

De oud-spits van onder andere FC Barcelona en Internazionale wordt woest.

Eto'o

Het WK in Qatar is er eentje met vele verrassingen. Vooral de poulefase was goed voor uitslagen die niemand zag aankomen. Een greep uit onverwachte resultaten: Saudi-Arabië versloeg Argentinië met 2-1, Japan was met 2-1 te sterk voor Spanje, België ging met 2-0 onderuit tegen Marokko en Brazilië verloor met 1-0 van Kameroen.

Over die laatste: ondanks de overwinning op de grootmacht uit Zuid-Amerika vloog Kameroen alsnog uit het toernooi. Tot groot verdriet van Eto'o, de oud-international en tegenwoordig voorzitter van de Kameroense voetbalbond. De voormalige superspits is desondanks nog in Qatar blijven hangen om het WK te promoten.

Matpartij

Maar of dat helemaal goed gaat, valt te betwijfelen. Eto'o raakte gisteravond namelijk betrokken bij een opstootje na de wedstrijd Brazilië-Zuid Korea (4-1). Het Spaanstalige dagblad La Opinión bracht beelden naar buiten van het incident.

In de video is te zien dat Eto'o net buiten Stadium 974 op de foto gaat met wat mensen. Daaromheen staan mensen te filmen, onder wie de Algerijnse vlogger Sadouni SM. De twee lijken een woordenwisseling te hebben, maar gaan vervolgens ieder hun eigen weg.

Dat duurt echter niet lang. Op de achtergrond is te zien dat iemand de camera uit de handen van Sadouni SM trekt. Eto'o is op dat moment al ziedend en wordt in eerste instantie tegengehouden door wat omstanders. Totdat hij zich uit hun greep bevrijdt en richting de vlogger rent. De oud-voetballer werkt hem vervolgens met een behoorlijke trap tegen de grond.

Waarom?

Na het incident proberen verslaggevers erachter te komen wat de reden van de aanval was, maar Eto'o houdt zijn kaken op mekaar.

Sommige media beweren dat het opstootje te maken had met de overwinning van Kameroen op Algerije tijdens de kwalificaties. De krachtmeting tussen de twee landen werd gefloten door de Gambiaan Bakary Gassama, maar was niet zonder ophef. De scheids zou volgens Algerije onterecht een doelpunt van Kameroen hebben goedgekeurd. De Algerijnse vlogger zou daar over begonnen zijn op de Qatarese parkeerplaats.

Bizar
  • AD, Twitter
  • Abaca Press / Brunopress.nl