Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rick Brandsteder opgenomen in afkickkliniek

'Hij is aan zichzelf aan het werken', aldus zijn manager.

Rick Brandsteder

Rick Brandsteder, presentator en zoon van Ron, is opgenomen in een kliniek, schrijft Boulevard. Een afkickkliniek om precies te zijn. Wat de precieze reden daarvoor is, wil zijn manager niet zeggen.

“Hij is aan zichzelf aan het werken”, legt hij uit. “We hebben af en toe contact met hem en het gaat redelijk goed met hem. Wij zijn heel trots op hem dat hij dit doet. Daar willen we het bij laten.”

Rick heeft een naam

De 38-jarige presentator staat bekend als bad boy. Zo raakte hij ooit met zijn broertje Robert slaags in een Amsterdamse snackbar. Bij De Toppers werd er geknokt omdat Brandsteder daar naar verluidt aan de billen van een weduwe stond te frunniken. En een stevig robbertje werd er gevochten toen de broers Brandsteder in een matpartij met meerdere kroeggangers verzeild raakten. In alle gevallen was er alcohol in het spel.

Of de opname in de kliniek ook iets te maken heeft met zijn liefde voor de fles is vooralsnog onduidelijk.

Brandsteders houden van een borrel

Bekend is in ieder geval dat vader Ron zich in het verleden in de nesten heeft gewerkt met een paar borrels achter de kiezen. Zo werd Brandsteder senior ooit aangehouden omdat hij bezopen achter het stuur zat en "een kleine aanrijding had met een vuilniswagen", aldus de Amsterdamse politie destijds. Daarna smeerde hij hem. Even later bij een ademanalyse blies Ron anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Ook pleegde hij verzet bij de aanhouding en spendeerde een nacht in de cel. Een jaar eerder reed Ron met alcohol op zijn Jacguar het water in.

Kortom, de Brandsteders en alcohol is niet altijd een geslaagde combinatie.

Nieuws
  • Grazia, RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl