Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mo Ihattaren opgepakt en naar politiebureau getransporteerd

De voetballer is door agenten in burger uit een huis in Utrecht gehaald, meldt de Telegraaf.

Ihattaren

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat 'Mo' Ihattaren in opspraak komt. Dit keer vanwege een arrestatie, schrijft de Telegraaf. De reden dat het Nederlands-Marokkaans voetbaltalent dinsdagmiddag in Utrecht is opgepakt, is een ernstige bedreiging. Wie Ihattaren bedreigd zou hebben, wordt niet gezegd.

Sowieso laat de politie weinig los, aldus de Telegraaf. Enkel dat het om een 20-jarig persoon gaat, die is gearresteerd wegens bedreiging. De krant weet echter te melden dat 'bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen' dat het om de voetballer gaat. De politie doet op dit moment onderzoek naar de aangifte van het vermeende slachtoffer. Of Ihattaren gedurende het onderzoek achter tralies blijft, is vooralsnog niet bekend.

Onrustig

De arrestatie valt in een reeks van incidenten rondom Ihattaren. Zo brandde een tijdje geleden zijn Porsche uit. De politie vermoedt dat de bolide opzettelijk in brand is gestoken. Ook de auto van Ihattarens oudere broer is al eens 'in brand gevlogen'.

Afgelopen augustus werd bekend dat Ihattaren niet meetrainde in groepsverband bij Ajax, dat hem huurde van Juventus. De reden daarvoor zou een dreiging uit criminele hoek zijn. De vermeende bedreigingen zouden zijn begonnen nadat de voetballer een relatie kreeg 'met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats', aldus de Telegraaf destijds.

Pro Shots / NL Beeld

Criminele banden

Misdaadverslaggever John van den Heuvel bracht ook enkele verhalen naar buiten over Ihattaren en zijn link met onderwereldfiguren, die hij zijn auto zou uitlenen en bij wie hij op bezoek ging in de gevangenis. Het zou zelfs gaan om verdachten uit het Marengo-proces, waarin vermoedelijke leden van de Mocro Maffia verantwoordelijk worden gehouden voor meerdere moorden en moordpogingen.

Door alle perikelen rond de voetballer heeft Ajax inmiddels besloten hem niet permanent te willen overnemen van Juventus. Toch wilde Ihattaren nog één serieuze poging wagen om zijn carrière uit het slop te trekken, zo deed hij geloven. "Ik zag niet in dat de grens met criminaliteit heel dun is", zei hij in een interview over alle tumult.

Wesley Sneijder nam hem zelfs onder zijn vleugels en probeerde hem te motiveren. Zonder succes. Door een gebrek aan motivatie van Ihattarens kant trok Sneijder zijn handen er snel weer vanaf. Op dit moment zou hij begeleiding krijgen van de familie van Abdelhak Nouri, het voormalige Ajax-talent dat na hartritmestoornissen blijvende hersenschade opliep.

Of Mohamed Ihattaren ooit nog zal schitteren op het veld? Laten we het hopen. De 20-jarige voetballer en ex-psv'er barst van het talent, maar lijkt de afgelopen jaren hele andere dingen aan zijn hoofd te hebben.

Misdaad
  • de Telegraaf, NOS
  • Pro Shots / Toon Dompeling, NL Beeld