Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontsnapte tbs'er Sherwin W. op Nationale Opsporingslijst gezet

De 27-jarige tbs'er Sherwin W. is nog altijd spoorloos.

Sherwin Windster

Op 21 juni ontsnapten twee gevaarlijke tbs’ers uit de Pompekliniek in Nijmegen. Overvaller Luciano D. (24) werd na negen dagen ingerekend. Dit in tegenstelling tot zijn partner in crime Sherwin W., die nog altijd op de vlucht is.

Op 15 november is W. dan ook door het Openbaar Ministerie op de Nationale Opsporingslijst gezet. Voor tips over zijn verblijfplaats kun je de opsporingstiplijn 0800-6070 bellen. W. is 1,74 meter lang, heeft twee gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. "Benader hem niet zelf", aldus de politie.

Ontsnapping uit de tbs-kliniek

De ontsnapping van 21 juni was een van de opvallendste van de afgelopen jaren: een handlanger had met een slijptol een gat in de zware hekken rondom de kliniek gemaakt waardoor W. en Luciano D. de Pompekliniek in Nijmegen konden ontvluchten. Eenmaal buiten stapten ze in een gereedstaande witte Volkswagen-met-chauffeur. De politie achtervolgde de auto met een helikopter, maar raakte het spoor kwijt. Even later werd de Volkswagen leeg teruggevonden.

Gevangenisdirecteur Edo de Vries gaf twee dagen later tegen De Gelderlander toe dat de ontsnapping te snel was gegaan voor zijn personeel; binnen een minuut waren de twee verdwenen. Wat ook niet hielp: een tweede hek, dat ontsnappingen onmogelijk moest maken, was na drie jaar nog steeds niet af.

Zoals gezegd werd Luciano D. negen dagen later ingerekend, bij een tankstation in Den Haag. De 26-jarige Amsterdammer met wie hij in de auto zat – Mamuka K. geheten – werd ook opgepakt. Later bleek hij dezelfde man te zijn die bij de ontsnapping de slijptol had gehanteerd. K. is inmiddels tot twee jaar cel veroordeeld voor zijn hulp bij de uitbraak.

Sherwin W.

Sherwin W. houdt het aanmerkelijk langer vol dan Luciano D. en Mamuka K. De crimineel uit Spijkenisse is al maandenlang spoorloos. Hij is al sinds jonge leeftijd op het criminele pad: op zijn 17de werd hij veroordeeld voor doodslag en kreeg hij jeugd-tbs opgelegd.

Tijdens een verlof, op zijn 20ste, schoot hij tijdens een uit de hand gelopen roofoverval de Tilburger Mick Pitai dood. Hiervoor kreeg hij opnieuw tbs.

Dit artikel is aangepast op 24 februari 2023, nadat bekend werd dat W. inmiddels weer achter slot en grendel zit. Na dit nieuws zijn W's naam en foto geanonimiseerd.

Misdaad
  • De Gelderlander, Politie.nl
  • Politie