Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruim 32 ton aan wiet gevonden: 'grootste Europese wietvangst ooit'

De grootste Europese wietvangst is een feit. Na onderzoeken in verschillende Spaanse plaatsen heeft de Guardia Civil ruim 32 ton aan wiet gevonden.

wietvangst

In Spanje is volgens de Guardia Civil de allergrootste wietvangst ooit gevonden en in beslag genomen. Ruim 32.370 kilo marihuanatoppen werd gevonden tijdens de doorzoeking. Volgens de Guardia Civil is dit niet alleen een record in Spanje, maar ook in Europa.

Grote hoeveelheid

Nadat er een berekening werd gedaan voor de marihuanatoppen, werd duidelijk dat deze grote hoeveelheid door ruim 1.100.000 wietplanten zou zijn geproduceerd. In totaal zijn er twintig mensen aangehouden, waarvan negen mannen en elf vrouwen die werkzaamheden verrichtten in Toledo, Ciudad Real, Valencia en Asturië. De wiet werd zowel binnen Spanje als naar Zwitserland, Nederland, Duitsland en België verzonden.

Grote vondst

De doorzoeking van de Guardia Civil begon bij verschillende hennepplantages in Villacañas. De planten die op deze plantages worden geproduceerd mogen niet voor drugs worden gebruikt, maar alleen voor andere doeleinden. Hierna ging de Guardia Civil richting Almagro. Daar ontdekten agenten er 37.000 planten, die op dat moment aan het drogen waren, verdeeld waren over vier kassen. In de desbetreffende loods vonden de agenten – naast de planten – ook nog vier ton aan marihuana-resten in zakken. Vervolgens heeft de politie in Valencia nog eens 30.530 kilo aan toppen, 20 kilo stuifmeel en 21.600 planten die aan het drogen waren gevonden. Daarnaast zijn er ook nog eens 231.200 pakjes marihuanatoppen in beslag genomen.

Nog meer vondsten

De politie heeft naast de net genoemde plaatsen ook nog een inval gedaan in Asturië. Ook hier vonden de agenten wietplanten. Uit een test kwam naar voren dat de planten positief waren voor psychoactieve stoffen. Na deze uitslag werden er maar liefst 4.000 planten in beslag genomen en zijn er twee mensen gearresteerd.

Naast de grote wietvondst zijn er ook nog documenten gevonden die aantonen dat er nog meer verschillende plantages, machines voor verwerking, bereiding en verpakking en machines voor de extractie van stuifmeel zijn. Nadat de politie ook hier een huiszoeking uitvoerde, werden er maar liefst vijftien mensen gearresteerd.

Misdaad
  • Crime Site
  • iStock