Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Rose Bertram

De harde doornen van Rose: internationaal topmodel geeft zich nu ook innerlijk bloot

Succes als model, een steenrijke man en een uiterlijk waarop iedere vrouw jaloers is. Rose Bertram (28) leek alles mee te hebben, maar de werkelijkheid was heel anders dan ze op Instagram altijd deed voorkomen. Vlak nadat ze brak met voetbalprof Gregory van der Wiel bekende ze het kind te zijn van drugsverslaafde ouders. Over een leven dat begon met een 0-7-achterstand, en dat zich volgens geruchten de laatste tijd geregeld afspeelt in het bed van topvoetballer Kylian Mbappé.

Het is gewoon heel heftig. Geen eten, weinig slaap, er is totaal geen comfort. Dat is gewoon heel moeilijk,” vertelde Rose Bertram aan RTL Boulevard. Dat zijn geen verrassende teksten over deelname aan Expeditie Robinson, wij zouden nog voor geen goud meedoen aan het programma. Maar of haar tijd op het eiland echt zo oncomfortabel was, wordt hevig betwijfeld. Al maanden zijn er speculaties rond Bertram. Na een tropische nacht met mede-deelnemer Thijs Boermans zou Bertram zijn weggestuurd. “Of ze bleef in het programma en er zou een verhaallijn van gemaakt worden, of ze zou het programma verlaten en er zou dan niets over in komen,” aldus Juichechannel, de bron die het gerucht de wereld in slingerde. Volgens Bertram is het allemaal flauwekul. “Ik heb het programma niet vroegtijdig verlaten, dus ik weet niet waar dit vandaan komt. Ik vind het wel heel grappig dat mensen dingen in elkaar zetten die niet zo zijn.” De tijd zal het leren, maar Boermans lijkt het gerucht inmiddels min of meer te hebben bevestigd.

Maar was Bertram dan niet getrouwd met oud-profvoetballer Gregory van der Wiel? Inderdaad, wás. Tijdens de opnames van Expeditie Robinson waren ze al uit elkaar. De twee waren acht jaar samen en hebben twee kinderen.

De Kardashianclan mag Rose Betram tot haar vriendenkring rekenen.

“Het is een keuze geweest van ons beiden. We hebben twee verschillende levens op dit moment. Ik ben iets meer gefocust op andere dingen, en dat is hij ook. Vandaar dat wij die keuze hebben gemaakt,” zei ze in de YouTube-serie Open Kaart. “Het is fijn om even met mezelf te zijn. Ik was heel jong toen ik hem leerde kennen. Je leeft je leven samen met iemand, je maakt keuzes op basis van die persoon.

Nu ben ik een moeder van twee, op de piek van mijn carrière en het is goed voor mezelf om keuzes te maken zonder dat er iemand bij betrokken is.” Ook de mentale gesteldheid van Van der Wiel (zie kader) speelt een rol in de breuk.

“Het was niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. Het breekt mijn hart dat hij zich zo voelt en dat ik het niet kan verhelpen.” Volgens de geruchtenmolen heeft Bertram wederom het oog laten vallen op een topvoetballer en date ze momenteel met niemand minder dan Kylian Mbappé.

In Amsterdam, Parijs, Istanbul en Los Angeles lijkt ze het ultieme jetsetleven te leven. Ze pocht over weekendjes naar Ibiza en haar vriendschap met de Kardashians

Donker en rauw

De scheiding van Van der Wiel lijkt voor de buitenwereld zo’n beetje de eerste tegenslag in het leven van het topmodel, maar de realiteit blijkt veel weerbarstiger. In wereldsteden als Amsterdam, Parijs, Istanbul en Los Angeles lijkt ze het ultieme jetsetleven te leven, die gedachte helpt ze zelf ook in de hand met haar posts op Instagram. Ze pocht over weekendjes naar Ibiza, haar vriendschap met de

Kardashians en haar verjaardagsfeestje in Las Vegas. Maar zoals altijd bestaat het perfecte plaatje niet. Bertram vindt het tijd om de zeepbel door te prikken. “Een groot deel van mijn leven is mooi, glamourous en gepolijst, maar een ander deel is donker en rauw,” zei ze in de nieuwste Vogue. “Velen weten dat ik uit een probleemgezin kom, waarbij ik vaker dan eens uit huis ben geplaatst. Waar mensen niet van op de hoogte zijn, is dat dit komt doordat mijn beide ouders verslaafd waren en mijn moeder nog steeds.”

Met oudvoetballer Gregory van der Wiel, de vader van haar twee kinderen.

Er komt een documentaireserie aan over haar leven. “Heel eng om me zo kwetsbaar op te stellen. Ik besloot dat het ook het moment moest worden om iets te laten zien wat ik tot nu toe verborgen heb gehouden, zodat mensen de echte Rose leren kennen. Het voelde niet oprecht om het niet te doen, om alleen maar de mooie kanten van je leven te laten zien.” Nu blijkt dat ze helemaal geen jaloersmakend bestaan heeft, integendeel. Ze zorgt grotendeels voor haar halfzusjes, want hun moeder is daar niet toe in staat. Ook haar wil ze zo goed mogelijk bij staan, maar dat is lastig. “We proberen haar te helpen, naar klinieken te sturen, met haar te praten, hulpverleners in te schakelen. Tot nu toe zonder succes, want mijn moeder is meer dan dertig jaar zwaar verslaafd.” Aangezien ze deze week haar 28ste verjaardag viert, was haar moeder dus al structureel onder invloed toen Rose nog in haar buik zat. In Vogue: “Ik weet eigenlijk niet beter dan dat mijn moeder verslaafd is aan drugs, ook toen ik jong was. Het is ook de reden dat ik een aantal keren uit huis ben geplaatst en ondergebracht ben bij pleegouders.”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Dan begin je dus met een fikse achterstand aan het leven. Het is misschien wel de reden dat ze vervolgens haar successen zo gretig deelt met de buitenwereld. Wie zulke obstakels overwint, is terecht trots dat het leven je later toelacht.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, Bruno Press, Pro Shots, Instagram