Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Takeoff (28) doodgeschoten 'na potje dobbelen'

Verschillende Amerikaanse media melden dat Kirshnik Khari Ball, professioneel bekend als rapper Takeoff van formatie Migos, is doodgeschoten tijdens een dobbelspel.

Takeoff

Foto boven: Takeoff (links) met Post Malone (rechts).

De rapper speelde naar verluidt samen met Quavo, zijn oom en ook onderdeel van rapformatie Migos, een dobbelspel bij een bowlingcentrum in Houston in de Amerikaanse staat Texas. Tijdens het spel zou er een woordenwisseling zijn ontstaan, waarna de rapper in (of in de buurt van) zijn hoofd geschoten werd door een van de andere aanwezigen, meldt het Amerikaanse TMZ. Hij overleed ter plekke.

Volgens omstanders zou ook Quavo geraakt zijn bij de schietpartij, al wordt dat nieuws weer door anderen tegengesproken. Twee andere personen zijn in ieder geval gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Miljarden streams

De doodgeschoten Takeoff vormde samen met zijn oom Quavo en neef Offset de hiphopformatie Migos. Het trio was razendpopulair en wordt ook wel gezien als een van de grondleggers van de zogenaamde 'mumblerap', een nonchalante en voor veel mensen soms onverstaanbare manier van rappen.

Hun bekendste nummer is ongetwijfeld Bad and Boujee (1,1 miljard weergaven op Youtube). Ook het nummer Bon Appétit met Katy Perry is al meer dan een miljard keer gestreamd.

Takeoff was vier jaar terug nog live te zien in Nederland, toen Migos een optreden gaf tijdens hiphopfestival Woo Hah! De rapper is 28 jaar oud geworden.

Misdaad
  • NOS, de Telegraaf
  • BrunoPress/Infphoto / Brunopress.nl