Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ridouan T.: 'Ik word als een monster neergezet'

Ridouan T. zegt in een tien kantjes tellende verklaring dat hij als een monster wordt neergezet in de media. Ook stelt hij dat hij niks te maken heeft met de moord op onder andere Peter R. de Vries en de dreiging rond Prinses Amalia.

Ridouan T.

Het vermeende kopstuk van de mocro maffia werd vandaag als getuige gehoord in een zaak die draait om Youssef T., zijn bloedeigen neef en voormalig advocaat. Youssef T. wordt ervan verdacht als een soort doorgeefluik te hebben gefungeerd in de tijd dat hij regelmatig bezoekjes bracht aan zijn neef in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Tijdens die bezoekjes zou Youssef zijn neef Ridouan hebben voorzien van informatie en zo onder meer meegeholpen hebben met het maken van gewelddadige uitbraakplannen van Ridouan T. Neef Youssef ontkent dit.

Monster

In een verklaring die Ridouan naar de rechtbank stuurde neemt hij het op voor zijn neef. "Youssef hoort thuis bij zijn kinderen", aldus T. "Door mij is hij in deze ellende terechtgekomen. Hij heeft niets strafbaars gedaan."

Daarnaast zou de man, tegen wie levenslang is geëist in het megaproces Marengo, gezegd hebben dat hij in verband wordt gebracht met zaken waarmee hij niks mee te maken heeft: de moord op Peter R. de Vries (vertrouwenspersoon van Marengo-kroongetuige Nabil B.), de moord op de broer van B. en de moord op kroongetuige-advocaat Derk Wiersum. Ook zou Ridouan T. volgens hemzelf niet betrokken zijn bij de dreigende situatie rondom kroonprinses Amalia.

De media zouden hem dan ook ten onrechte afschilderen "als een monster", aldus T. In de rechtszaal zegt hij dat ook de afgeluisterde gesprekken met zijn neef en voormalig advocaat Youssef worden gecriminaliseerd. Ridouan: "Zoals alles wat ik doe wordt gecriminaliseerd. Zelfs een vraagteken of een uitroepteken wordt gecriminaliseerd."

Verdenking

Officieel wordt Ridouan T. niet verdacht van betrokkenheid bij de moorden op De Vries, Wiersum en de broer van Marengo-kroongetuige Nabil B. Toch wordt hij regelmatig in verband gebracht met de liquidaties.

T. is op dit moment wel een van de hoofdverdachten in het gigantische Marengo-proces, waarin vermoedelijke leden van de Mocro Maffia verantwoordelijk worden gehouden voor meerdere moorden en pogingen daartoe.

Misdaad
  • RTL Nieuws, de Telegraaf, AD