Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie brak in terwijl Doornse vrouw (80) televisie keek?

Op 26 oktober is het precies een jaar geleden dat een man het appartement van een 80-jarige vrouw leegroofde terwijl ze in de woonkamer zat. Hij is nog steeds niet gepakt. Herkent u deze brutale dief?

inbreker

Kennissen zouden de vetkuif toch moeten herkennen, zou je zeggen. Toch weet hij al een jaar uit handen van de politie te blijven.

Wat er precies gebeurde? De man met het verzorgde ringbaardje klom via het slaapkamerraam het Doornse appartement van de oudere dame binnen. Dit deed hij door buiten voor het raam een stoel neer te zetten, zo kon hij het raam van de kiep- in de draaistand zetten. Vervolgens sloop hij – zoals te zien op camerabeelden – door de gang van het appartement.

Terwijl de vrouw nietsvermoedend tv keek, nam hij onder meer een dure Louis Vuitton-tas mee. Verder jatte hij gouden oorbellen, een armband, een horloge, een ketting en oorbellen. De buit is duizenden euro’s waard.

Toen de bewoonster rond 20.45 uur naar haar slaapkamer ging, ontdekte ze dat het raam wijd openstond. Ze realiseerde zich dat er was ingebroken en maakte een ronde door het huis, waarbij ze de inbreker gelukkig niet tegenkwam. Pas daarna belde ze de politie.

De autoriteiten zijn een jaar later nog geen steek verder. Daarom helpen wij een handje. Herkent u de insluiper? Hij heeft een lichtgetinte/getinte huid, normaal postuur en donker haar met een opvallende lok aan de voorkant. Op de avond van de inbraak droeg hij een tweekleurige jas, donkere schoenen en donkere handschoenen.

Weet u meer? Bel dan 0800-6070. Anoniem tippen kan ook, via 0800-7000.

Misdaad
  • Politie