Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw gebruikt bijen als wapen om agenten aan te vallen

Wat een standaard huisuitzetting had moeten worden, liep voor de agenten uit op een soort 'zoem-meeting'.

Bijen

Op woensdag 12 oktober verzamelen twaalf agenten zich bij een woning ergens in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het plan: een huisuitzetting, aldus het AD. Dit terwijl de huiseigenaar op dat moment nog een laatste poging deed bij de rechter om de malaise te voorkomen.

Bij het betreffende huis stuit de politie op weerstand. Meerdere mensen staan bij de woning om de uitzetting te voorkomen. Ook de 55-jarige Rorie Woods arriveert met dat plan bij het pand, vergezeld door duizenden vliegende helpertjes. Woods heeft namelijk een paar bijenkasten meegenomen achterop haar SUV.

Bijen als wapen

In een poging de agenten te stoppen, begint ze de bijenkasten open te trekken en de steekbeesten op te zwepen. Een zwerm kwade bijen is immers een beter wapen tegen de agenten dan een zwerm tamme honingmakers.

Een dappere hulpsheriff doet nog een poging de vrouw te stoppen, maar wordt al snel in zijn gezicht gestoken. Poging gestaakt. Het gevolg: de bijen vliegen uit en beginnen zowel omstanders als politieagenten te steken. Woods zelf trekt ondertussen vlug een beschermend pak aan - de 55-jarige Amerikaanse is imker van beroep - zodat ze veilig is voor haar eigen zwerm. Als ze vervolgens met een van de kasten richting de voordeur loopt om daar nog meer chaos te creëren, wordt ze in de boeien geslagen.

Niet veel later wordt een politiefotograaf afgevoerd naar het ziekenhuis voor behandeling wegens meerdere bijensteken.

'Levens in gevaar'

Naar verluidt is Woods in totaal acht aanklachten ten laste gelegd. Een aantal voor 'mishandeling met een gevaarlijk wapen', namelijk de bijen, nog een paar voor 'een aanval met een gevaarlijk wapen' en eentje wegens 'verstoring van openbare orde'. "Rorie Woods bracht het leven van verschillende mensen in gevaar", aldus een aanwezige sheriff. "Dit omdat sommigen van ons allergisch zijn voor bijensteken."

Bizar
  • AD
  • Pro Shots