Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glennis geeft haar versie van het Jumbo-gevecht: 'Onwijs uit de hand gelopen'

'Een nachtmerrie', zegt Glennis over de supermarktrel.

Glennis

Glennis Grace heeft afgelopen dinsdagavond haar verhaal gedaan bij Jinek. De zangeres kwam eerder dit jaar in opspraak nadat ze samen met haar zoon stennis had geschopt in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Glennis: "Ik ben hier niet om mezelf te verdedigen. Het is een nachtmerrie, als ik erop terugkijk."

Bebloed gezicht

Afgelopen februari werd Grace samen met haar zoon en een familievriend aangehouden door de politie na een voorval in een Amsterdamse supermarkt. Het incident ontstond nadat haar zoon binnen een e-sigaret zou hebben gerookt, waarna hij de zaak werd uitgezet. Door wat duw- en trekwerk zou hij met zijn hoofd in een rek zijn gevallen, waardoor zijn gezicht onder het bloed zat. Althans, dat is hoe het volgens Glennis is gegaan.

"Voor mij, als moeder zijnde gaat dat door merg en been Ik probeerde kalm te blijven", zegt ze bij Jinek. "Uiteindelijk besloot ik toch daarheen te gaan, want ik wilde weten wat er was gebeurd."

Ruzie

Glennis: "Ik wilde de manager spreken." Eenmaal in de Jumbo sprak de Amsterdamse de medewerker aan die haar zoon zou hebben geduwd. Maar toen deze persoon volgens Glennis moest lachen, kreeg ze een totale black-out. "En toen heb ik hem een duw in z’n gezicht gegeven."

Toch blijft ze volhouden dat ze verder niet heeft geknokt. "Ik heb met niemand gevochten. Ik heb alleen die medewerker een duw gegeven. Het is onwijs uit de hand gelopen. Dat was absoluut niet de bedoeling."

Eigenlijk wilde de zangeres contact opnemen met de medewerkers van de Jumbo, maar daar zaten ze niet op te wachten, legt ze uit.

Vrienden willen haar niet meer zien

Natuurlijk heeft het incident ook consequenties gehad voor Glennis haar carrière. Ze werd uit gelegenheidsformatie Ladies of Soul gezet, heeft nauwelijks optredens meer en ligt voortdurend onder vuur in de media.

Glennis: "Ik word nu natuurlijk gecanceld. Op dit moment ben ik de meest gehate vrouw van Nederland. Ik mis mijn werk wel heel erg."

Daarnaast zijn er collega’s en vrienden die niks meer met Glenda Batta te maken willen hebben. "Ik begrijp het wel", aldus Batta, "maar ergens ook weer niet."

De zangeres wordt verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging. Op 26 oktober moet ze voor de rechter in Amsterdam verschijnen.

Entertainment
  • T&W, Jinek
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl