Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Woonhuis ingericht als buurtsuper met gestolen goederen en drugs

Een bijzondere ontdekking in een Utrechtse volkswijk.

Buurtsuper

Alle boodschappen worden duurder, maar of dat bij deze 'buurtsuper' in Utrecht ook het geval is, weten alleen de uitbaters en de klanten. Laatstgenoemden betaalden overigens niet met poen, maar met gejatte spullen.

Op de website van de politie wordt gesteld dat de clandestiene supermarkt ontdekt werd na een melding via MMA (Meld Misdaad Anoniem). In een woning in Ondiep, een typische Utrechtse volksbuurt, zou volgens de tipgever een woning worden gebruikt als een soort buurtsuper. Klanten zouden met gestolen goederen kunnen betalen, om vervolgens met een lading drugs weer de deur uit te wandelen.

Inval

Op basis van die informatie is de politie onderzoek gaan doen en afgelopen woensdag werd het pand in de gaten gehouden. Wat opviel: mensen betraden met volle tassen de woning, maar kwamen met lege tassen weer naar buiten.

Het was genoeg reden voor de agenten om over te gaan tot de aanhouding van meerdere mannen (46, 49 en 53). De verdachten hielden zich vermoedelijk bezig met winkeldiefstal. Het onderzoek naar hen loopt nog.

Vervolgens werd, na toestemming van de rechter-commissaris, de 'buurtsuper' binnengetreden. Daar werden de vermoedens en anonieme melding bevestigd: het pand in de volkswijk bleek te zijn ingericht als een soort supermarkt, met tienduizenden euro's aan gestolen waar en drugs. Alles is in beslag genomen.

Daarnaast zijn de drie bewoners van het pand, twee mannen (67 en 20) en een vrouw (55) aangehouden.

Misdaad
  • Crimesite, politie.nl
  • politie