Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM gaat (ex-)politieman die informatie lekte over Lil Kleine vervolgen

De 22-jarige ex-politiemedewerker wordt inmiddels van meer illegale praktijken verdacht.

Lil Kleine

Kort nadat Lil Kleine in de gevangenis terechtkwam wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes, werden op het juicekanaal Reality FBI berichten geopenbaard van een agent die een oogje in het zeil hield bij de cel van de rapper. In de berichten vertelde de agent dat Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, ‘spijt had van zijn daden, niet wilde eten en moest huilen.’

Daarnaast zou de agent foto’s hebben moeten maken van Scholten. Iets waar de rapper volgens hem "echt geen zin in had".

Het lekken van dergelijke informatie mag natuurlijk niet. Het duurde dan ook niet lang voordat de Politie Eenheid Amsterdam een persberichtje de wereld inslingerde: "Op sociale media gaat een snapchat-conversatie rond waarin gesproken wordt over een aangehouden verdachte. Wij kennen deze chat en onderzoeken of de daarin gedeelde informatie van een politiemedewerker komt. Het delen van dit soort gegevens door politiemedewerkers kan en mag niet."

Later werd bekend dat de medewerker een schorsing aan z'n broek had gekregen en inmiddels is hij ontslagen. Dit na een disciplinair onderzoek.

Wel meer aan de hand

Maar daar blijft het niet bij, zo schrijft de Telegraaf vandaag. Het OM gaat de ex-medewerker vervolgen voor het lekken van info over rapper Lil Kleine. Daarnaast bestaan er ook nog eens verdenkingen tegen hem vanwege poging tot groomen (het proces van een dader om het vertrouwen te winnen van zijn slachtoffer, met als doel: seksueel misbruik) én het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl