Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Douane onderschept duizenden ezelpenissen

Iiiiiiiiaaaa! Iiiiiiaaaa!

Douane

Bij een speciale operatie van de Nigeriaanse douane zijn duizenden edele delen van ezels onderschept. De ezelpenissen waren onderweg naar China, waar de geslachtsdelen worden verhandeld als traditionele medicijnen.

Het is voor het eerst dat zo'n enorme lading penissen is onderschept door de douane. Meestal worden er andere lichaamsdelen van het hoefdier verhandeld. Vooral de huid van de ezel is populair onder Chinezen. Volgens oude legendes zit er een helende kracht in de huid van het dier.

Het smokkelen van ezels of ezelhuiden is illegaal in Nigeria. Het klinkt suf, maar de een groot deel van het land is afhankelijk van de ezel als werkdier. Ze zijn makkelijker te onderhouden dan paarden en kunnen worden gebruikt als vervoersmiddel voor zware ladingen.

Volgens de non-profitorganisatie The Donkey Sanctuary worden er in Nigeria jaarlijks 4,8 miljoen ezels illegaal verhandeld. Het vormt een steeds groter probleem voor de ezelpopulatie. Het afslachten van de dieren gaat vaak gepaard met inhumaan geweld.

Bizar
  • iStock, Magove