Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dance Valley-directeur Brian B. beschuldigd van verkrachting, ondernemer reageert

De beschuldiging komt van een Spaanse vrouw, die zegt in Spanje verkracht te zijn door de Nederlandse festivalondernemer. B. is daar destijds ook voor opgepakt, zo blijkt nu.

Brian B.

Foto ter illustratie

Brian B. is ondernemer en eigenaar van United Dance Company, het bedrijf achter festivals als Dutch Valley, Ground Zero en misschien nog wel de bekendste: Dance Valley. De geboren Amsterdammer is dan ook directeur van dat laatste festival. Kortom, ongetwijfeld een bekend en gerespecteerd figuur in de Nederlandse festivalscene.

Maar aan die goede naam kleeft sinds enkele dagen een smet. Brian B. heeft namelijk een flinke beschuldiging aan zijn adres gekregen: een Spaanse vrouw (52) zegt door hem verkracht te zijn toen hij enkele maanden terug op vakantie was met zijn gezin.

'Op brute wijze verkracht'

Volgens het vermeende slachtoffer gebeurde dat op 10 april. Op die dag zou de Spaanse B. zijn tegengekomen in een bar in Madrid. Zij was met vriendinnen, hij alleen. Dat was in eerste instantie gezellig, aldus de vrouw. "Hij won ons vertrouwen door namen te droppen van mensen uit de dansmuziekindustrie, waarin ik ook jaren werkzaam ben geweest", schetst ze de situatie.

Volgens de vrouw liet hij zelfs foto's zien van zijn vrouw en baby, met daarbij het verhaal dat hij op dat moment alleen was omdat hij zich niet zo lekker voelde. Op enig moment moment zou hij met haar mee naar huis zijn gegaan om haar schilderijen te bekijken. "Daar hadden we eerder die avond al over gepraat en ik had ze laten zien op mijn telefoon", aldus de vrouw. Toen ze haar eigen voordeur opendeed, ging het mis, zo valt op te maken uit haar verhaal op Instagram. "Hij duwde me naar binnen en verkrachtte me op brute wijze."

Volgens haar ging hij daarna weer weg. "Hij zei me dat hij me zou vermoorden als ik iets zou zeggen", aldus de Spaanse.

De vrouw schakelde ondanks de vermeende bedreiging de hulpdiensten in en deed aangifte. Waarom ze haar verhaal nu ook deelt op social media? "Hij loopt nog altijd vrij rond en ik vrees voor mijn leven (...) en hij zou andere vrouwen nog iets aan kunnen doen."

Brian B. reageert

Inmiddels heeft de Nederlander gereageerd op de aantijgingen. Hij erkent dat hij tijdens zijn verblijf in Madrid is aangehouden door de politie, maar zegt dat hij door de Spaanse rechter uiteindelijk weer vrij is gelaten. "Ik zie de uitkomst van deze procedure met vertrouwen tegemoet", aldus B. "Ik zal mij onthouden van verder commentaar."

Misdaad
  • de Telegraaf, Instagram
  • Pro Shots/Zuma Press