Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man wordt na zuipavond wakker als ritueel slachtoffer in een doodskist

Zo nu en dan delen we een 'internetklassieker'. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen nog een keer waard is. Met vandaag, uit februari augustus van dit jaar: een doodsbange man.

begraven

Leuk, festivals. Muziek, dansen, biertjes, rituelen met menselijke slachtoffers… Wacht, wat?

Je leest het goed. Víctor Hugo Mica Alvarez, een 30-jarige man uit Bolivia, beweert er tijdens een festival in de stad El Alto onderdeel van te zijn geweest.

Moeder Aarde

De Boliviaan was naar de openingsavond van het Moeder Aarde festival gegaan en had het daar op een zuipen gezet. Naar eigen zeggen herinnert Víctor zich nog dat hij lekker aan het dansen was, maar weet hij verder niks meer van de avond. Tot hij wakker werd.

Víctor dacht lekker in zijn eigen bed te liggen en wilde opstaan om naar de wc te gaan. Helaas ging dat nogal lastig. Hij bleek namelijk in een heuse doodskist te liggen. Met veel geweld wist hij uiteindelijk de deksel van de doodskist open te duwen, waarna hij zich een weg naar buiten baande. De doodskist was namelijk al begraven.

Volgens de Boliviaan was hij geëindigd als ‘sullu’, wat een offer aan Moeder Aarde betekent. Het festival staat in het teken van deze godin, die volgens de inheemse bevolking tijdens de maand augustus haar ‘mond opent’ voor offers. Bolivianen offeren dan levende dieren, schapenfoetussen, coca bladeren en snoep aan hun godin.

Menselijke offers

Maar daar blijft het volgens sommige Bolivianen niet bij. Er gaan geruchten dat de inheemse bevolking, hoewel verboden, nog steeds mensenoffers brengt aan hun godin. Víctor zegt er bijna één van te zijn geweest.

Na zijn miraculeuze ontsnapping aan de dood meldde hij zich bij de politie, die geen snars geloofden van het verhaal van Víctor. Ze wijddden zijn smerige kleding en bebloede hand aan één of ander wild dronken avontuur en deden het verhaal daarmee de das om.

Bizar
  • Metro.co.uk
  • iStock