Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die aangifte doet bij politie ontdekt dat hij officieel al overleden is

Een man in Maleisië is onlangs in een idiote bureaucratische rompslomp terechtgekomen nadat hij een aangifte wilde indienen bij de politie. De 73-jarige Low Choo Choon uit de deelstaat Johor wilde de eigendomsakte van - ironisch genoeg - een graf dat hij twintig jaar geleden had gereserveerd 'voor later' opgeven als vermist op het politiebureau. Toen de agenten zijn naam in het systeem opzochten, bleek echter dat Choon al was doodverklaard.

Man die aangifte doet bij politie ontdekt dat hij officieel al overleden is

De man die - ironisch genoeg - voor zijn brood in een lijkwagen rijdt schrok zich een hoedje toen hij ontdekte dat hij al dood bleek te zijn volgens de overheid. Het is niet bekend hoe lang hij al officieel de pijp uit was. Wat volgde voor Choon was een bureaucratische rompslomp waar je doodmoe van wordt.

Na de schokkende ontdekking op het bureau zocht Choon onmiddelijk contact met het Johor Registration Department, dat gaat over de dood- of levend-status bij de lokale overheid. Hij zou binnen twee weken antwoord krijgen, maar hij wacht inmiddels al maanden. Officieel is Low Cho Choon dus nog mors- en morsdood.

Stemmen

Choon zegt tegen China Press ontstemd te zijn over zijn 'overlijden'. Hij is altijd een brave burger geweest en nu overkomt dit hem. "Ik werk al jaren met doden bij het uitvaartcentrum, maar had nooit gedacht dat ik mijn eigen dood zo bewust mee zou maken", aldus de oudere. Hij heeft vanwege zijn schijndood ook niet kunnen stemmen bij de lokale verkiezingen in maart van dit jaar.

"Als het niet snel wordt opgelost, bevriest straks ook mijn bankrekening", zegt Choon. Ook zijn wegenbelasting heeft hij niet goed kunnen aangeven. Inmiddels heeft hij wanhopig de pers om aandacht gevraagd voor zijn situatie. Wie had gedacht dat dood zijn zo vermoeiend was?

Bizar
  • iStock