Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emile Ratelband: ‘Toch een toffe peer, die Poetin’

Over de meeste politici is Emile Ratelband niet echt te spreken. Te vrouwelijk en niet daadkrachtig genoeg zijn ze, als het aan hem ligt. Vladimir Poetin daarentegen...

Emile Ratelband: ‘Toch een toffe peer, die Poetin’

Rusland en specifiek Vladimir Poetin staan er als het om internationale betrekkingen gaat niet heel goed voor. De invasie van Oekraïne heeft ze - behalve Thierry Baudet en Willem Engel - vooral vijanden opgeleverd. Toch is er één bekende Nederlander die opstaat voor de Russische president: Emile Ratelband.

De Hollandse positiviteitsgoeroe zat de afgelopen tijd enigszins in de stress over de gastoevoer. Rusland was bezig met onderhoud aan de Nord Stream-pijplijn en het was maar de vraag of die na de reparaties weer open zou gaan, of dat de EU het voorlopig (deels) zonder Russisch gas zou moeten doen.

Het werd uiteindelijk dat eerste, tot groot genoegen van Emile Ratelband. Op Twitter reageert hij op het nieuws over de heropening van de pijplijn door in grote letters ‘Toch ’n toffe peer, die Putin’ te schrijven. Meneer Tjakka doet er daarna nog even een schepje bovenop door te melden dat de problematiek met Poetin niet was ontstaan onder leiderschap van iemand als Pim Fortuyn. “Pim had anno 2022 gezegd: ‘Willen we geen recessie? Dan olie en gas blijven kopen uit Rusland en ook geen wapens leveren aan Oekraïne!’ Hij had het verstand teruggebracht!”

Echte mannen

Onlangs slaagden we erin om Emile te strikken voor een interview. Daar liet hij ook al het één en ander aan controverse horen. Over zijn vertrek uit Nederland bijvoorbeeld: “Ik ben vertrokken omdat de kerels in Nederland geen echte kerels meer zijn. Er lopen 71 soorten genders rond. De meesten mannen zijn halve wijven geworden, of homo. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik iets tegen homo’s heb. Wat ik bedoel te zeggen: er is in Nederland niemand meer die zijn bek durft open te trekken.”

Ook over #MeToo en het hele woke-gebeuren had Emile nog wel wat te melden. "In de Nederlandse rechtbank heb je als witte man bij voorbaat verloren”, sprak hij. “Als je ook nog eens werkgever en BN’er bent en een grote bek hebt, ben je helemaal aangeschoten wild. In dat opzicht kun je tegenwoordig beter een werkloze, gehandicapte negerin zijn.”

Entertainment
  • BrunoPress