Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse schutter knalt er lukraak op los in Spaanse beachclub

Wat een gezellige stapavond moest worden, liep uit tot een regelrechte knalfuif

iStock

Een ruzie in het Spaanse Marbella liep gisteravond enorm uit de hand. Dit gebeurde rond 1.10 uur in een beachclub. Volgens lokale media bestookten de ruziemakers elkaar met vuur- en steekwapens, waarbij zeker vijf mensen gewond raakten.

In een video is te zien hoe de ruzie in de overvolle Opium Beach Club gigantisch de klauwen uitloopt. Eén van de ruziemakers dreigt een gigantische 4,5 liter fles Grey Goose wodka als wapen te gaan gebruiken, terwijl één van zijn kompanen voor de zekerheid alvast zijn shirt uittrekt. Er wordt geschreeuwd en gejoeld, en dan volgen er vier schoten.

De Spaanse politie heeft volgens het AD een Nederlander gearresteerd, die ervan verdacht wordt de schoten te hebben gelost. Volgens Spaanse politiebronnen had de verdachte eerder op de avond ruzie met een andere bezoeker, die vervolgens uit de beachclub gezet werd. Deze bezoeker wist later weer binnen te komen en stak toen met zijn mes in op de Nederlander. Die trok zijn pistool en schoot in paniek om zich heen, waarbij vijf ongelukkige clubbezoekers getroffen werden.

De Nederlander is er zelf ook niet met enkel kleerscheuren vanaf gekomen: volgens ooggetuigen is hij na het schieten neergestoken. Hij ligt nu in het ziekenhuis met verwondingen aan zijn voorhoofd, oog, nek en rug. De man schijnt buiten levensgevaar te verkeren.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken zegt nog niet te kunnen bevestigen dat er daadwerkelijk een Nederlander aangehouden is. Zij schijnen nog geen hulpverzoek te hebben ontvangen.

Volgens nu.nl zou een 32-jarige vrouw ernstig gewond geraakt zijn door een rondvliegende kogel en op de intensive care liggen. Ook een 32-jarige Ier zou in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Er werden nog vier andere bezoekers geraakt, maar deze kwamen er gelukkig met minder ernstige verwondingen vanaf: een kogel zou de heup van een 19-jarige man geschampt hebben en een 36-jarige man schijnt verwondingen aan zijn rug te hebben.

Misdaad
  • iStock