doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Oren en ogen in huis: je huis beveiligen doe je zo

Twijfel jij over de beveiliging van je huis? Wij hebben een aantal sterke adviezen voor je.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65175ce8c0bbe img{#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65175ce8c0bbe img{#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65175ce8c0bbe img{#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65175ce8c0bbe img{#fig-65175ce8c0bbe img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Oren en ogen in huis: je huis beveiligen doe je zo

Het is belangrijk om je huis goed te beveiligen, want je wil het inbrekers natuurlijk niet (te) makkelijk maken. Maar het beveiligen van je huis kan soms behoorlijk prijzig zijn. In dit artikel geven we handige tips om je huis goed te beveiligen, die goedkoop, maar ook wat duurder kunnen zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

1. Beveilig je deuren en ramen

Deuren zijn vaak het zwakke punt van je huis. Het is daarom verstandig om ze goed te beveiligen. Hier zijn veel verschillende manieren voor. Je kunt de deuren bijvoorbeeld beveiligen met veiligheidssloten, beveiligingsstrips, een kierstandhouder en één of meerdere bijzetsloten. Denk bijvoorbeeld aan een penslot. Een penslot bestaat uit stalen pennen en zijn erg stevig. Ze zorgen ervoor dat deuren lastig open te maken zijn en bijna niet kunnen worden geforceerd.

Voor het beveiligen van je ramen kan je barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en ook bijzetsloten gebruiken. Een barrièrestang zorgt ervoor dat het raam niet open kan worden geschoven en inbrekers niet binnen kunnen komen. Dievenklauwen voorkomen dat scharnieren vernield worden en het raam los wordt gewrikt. Een raamboom en bijzetslot voorkomen dat het raam makkelijk kan worden geopend.

2. Installeer een inbraakalarm

Een inbraakalarm is de nachtmerrie van elke inbreker. Een inbraakalarm geeft een (luid) signaal af als hij bewegingen in en rondom je huis detecteert. Je kunt ook een stil alarm op afstand installeren, zodat jijzelf of een speciale dienst op afstand worden gewaarschuwd. Dit kan zelfs met een app, zodat je waar je ook bent een notificatie krijgt op je telefoon als er iets aan de hand is.

3. Hang beveiligingscamera’s op

Met een aantal strategisch geplaatste camera’s kun je heel de omgeving in de gaten houden. Beveiligingscamera’s werken tegenwoordig zelfs zo goed dat je ook in het donker goed zichtbare beelden krijgt. Door beveiligingscamera’s op te hangen kun je ook makkelijker en sneller de daders opsporen als er is ingebroken. Handige plekken om een beveiligingscamera op te hangen zijn bijvoorbeeld bij de voor- en achterdeur, in de tuin, in de hal en in de woonkamer.

4. Sluit verzekeringen af

Helaas kun je inbraak en diefstal nooit helemaal voorkomen. Je kunt jezelf gelukkig wel verzekeren tegen diefstal met een inboedelverzekering. Als je dure spullen hebt, zoals een merkhorloge, kunst van beroemde kunstenaars of dure audio-apparatuur en instrumenten, kun je dit zelfs uitbreiden met een diefstalverzekering. Met een diefstalverzekering kun je vaak zelf bepalen voor welk bedrag je je (diefstalgevoelige) spullen wilt verzekeren. Hiermee is de waarde van je spullen dus optimaal verzekerd.

5. Zorg voor goede verlichting in en rondom je huis

Als je huis goed verlicht is lijkt het of er iemand thuis is. Een inbreker zal zo minder snel geneigd zijn om bij je in te breken. Smart verlichting kun je altijd en overal in- en uitschakelen, gewoon via de app op je telefoon. Je kunt de verlichting ook zo instellen dat hij aangaat als er beweging wordt gedetecteerd in en rondom je huis.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws