Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Celstraf voor 'zeer manipulerende' Keith Bakker valt laag uit

'Verslavingsgoeroe’ Keith Bakker, onder andere bekend van het tv-programma Spuiten en Slikken, heeft 18 maanden celstraf gekregen voor ontucht met een minderjarig meisje. Omdat hij al langer in voorarrest heeft gezeten, is Keith meteen weer vrij man.

Celstraf voor 'zeer manipulerende' Keith Bakker valt laag uit

Keith Bakker heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan ontucht met een minderjarig meisje. Het meisje leidde het aan een eetstoornis. Daarvoor ging ze rond haar 16e bij verslavingsgoeroe Bakker in behandeling. Er ontstond een seksuele relatie tussen Bakker en het meisje, waarbij volgens het OM sprake was van dwang. Door de officier van justitie werd Bakker omschreven als ‘een zeer manipulerende man’ die misbruik maakte van de afhankelijkheidsrelatie tussen hem en het meisje. In hoger beroep werd zes jaar cel tegen hem geëist.

Bakker kreeg uiteindelijk slechts 18 maanden celstraf. De straf viel uiteindelijk lager uit dan verwacht, omdat het hof het niet bewezen acht dat er sprake was van dwang in de relatie. Bakker kon daarom niet schuldig bevonden worden aan verkrachting. Dat Keith 'erg dominant' was en dat hij misbruik maakte van de kwetsbare situatie van het meisje is volgens het hof wel duidelijk.

Moeder

Bakker vertelde zelf in een eerdere zitting dat hij inderdaad een seksuele relatie met het meisje aan was gegaan, maar pas vanaf haar 18e verjaardag. Ook zou ze nooit voor haar eetstoornis bij de verslavingsgoeroe in behandeling zijn gegaan. Daarnaast meent Bakker dat hij niet alleen seksueel contact had met het meisje, maar ook met haar moeder, waarbij op een gegeven moment zelfs bijna een trio was ontstaan. De moeder ontkent dit stellig.

Geen tbs

Bakker, die eerder al twee jaar in de gevangenis zat voor misbruik, werd uitgebreid onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hoewel het volgens de medewerkers daar duidelijk was dat Bakker leidt aan een persoonlijkheidsstoornis, konden ze niet concluderen of dat invloed had op de misdaden en verdenkingen. De medewerkers van het Pieter Baan Centrum hebben daarom geen advies uitgebracht. Bakker heeft geen naast zijn celstraf geen tbs gekregen. Zelf was hij niet aanwezig bij de uitspraak

Misdaad
  • BrunoPress