Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aanslag tegen kickbokser Jamal Ben Saddik en zijn familie: explosie en kogelgaten

Het is niet de eerste keer dat panden gelieerd aan de kickbokser doelwit zijn van aanslagen.

Jamal Ben Saddik

In de nacht van donderdag op vrijdag is een woning/bedrijf in het Belgische Deurne doelwit geworden van een aanslag. Er zou een explosie hebben plaatsgevonden en zijn geschoten op Bens Handcarwash, een wasstraat die tot voor kort nog in handen was van de familie van de Belgische kickbokser.

Toeval? Hoogstwaarschijnlijk niet. De familie Ben Saddik lijkt de afgelopen tijd vaker het richtpunt te zijn van aanslagen. Zo werd een woning in de Belgische plaats Borgerhout al eerder doelwit, evenals een aan Ben Saddik gelinkt pand in Borsbeek.

Drugsmilieu

Het vermoeden bestaat dat de aanslagen op Jamal en zijn familieleden te maken hebben met de Antwerpse drugscriminaliteit. De kickbokser wordt immers wel vaker gelinkt aan de Belgische onderwereld. Sterker: vorig jaar belandde Ben Saddik een maandje achter de tralies, omdat zijn naam opdook in het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC. Hij is nog steeds verdachte in die zaak.

Daarnaast schrijft het Belgische Nieuwsblad dat Jamals broer 'Urbanus' volgens meerdere bronnen ervan wordt beschuldigd een lading cocaïne te hebben verduisterd. Jamal Ben Saddik ontkent elke betrokkenheid bij het criminele circuit, zo stelde hij eerder deze week bekend in een officieel persbericht.

UPDATE: in dezelfde nacht blijkt er nóg een aanslag te zijn gepleegd, ook op een pand gelieerd aan de familie Ben Saddik. Doelwit van de tweede aanslag was Pokebowl Place in Antwerpen, eigendom van een van Jamals broers. De Telegraaf weet te melden dat de tent voorheen een telefoonwinkel was (ook in handen van de familie Ben Saddik), die "in het drugsmilieu onder meer bekend als verkooppunt van zogenaamde PGP-toestellen". Voor de aanslag op het pand zijn twee mannen met een wapen opgepakt - een 19-jarige Belg en een 25-jarige Nederlander.

Misdaad
  • AD, Nieuwsblad
  • Bruno/Brunopress.nl