Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Spotters’ Peter R. de Vries opgepakt op Curaçao

De politie heeft nog twee personen opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Het zou om de mannen gaan die direct na de schietpartij op 6 juli vorig jaar video’s maakten van de neergeschoten misdaadverslaggever.

‘Spotters’ Peter R. de Vries opgepakt op Curaçao

Op meerdere camerabeelden en foto’s van de aanslag op Peter R. de Vries zijn de twee in het grijs geklede jonge mannen te zien. Ze lopen rustig achter De Vries aan, die na de uitzending van RTL Boulevard via de Lange Leidsedwarsstraat naar zijn auto wandelt. Op een zeker moment pakken ze tegelijkertijd hun telefoon in de hand, maar beiden laten hun mobiel ongebruikt, totdat ze langs de plaats delict lopen.

Volgens een bron van De Telegraaf waren de mannen van tevoren ingelicht over de aanslag. Hun taak was hoogstwaarschijnlijk om het resultaat te filmen en de beelden zo snel mogelijk online te verspreiden. “Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit”, verklaart de anonieme bron aan de krant.

In bovenstaande video is te zien hoe de twee mannen Peter R. de Vries op enige afstand volgen. Op 1:31, na het horen van schoten, pakken ze beiden plotseling hun telefoon uit hun zak.

Op GeenStijl werd eerder al aandacht besteed aan het tweetal. Op de weblog wees men erop dat de mannen met hun telefoon in de hand rustig langs de neergeschoten Peter R. de Vries lopen, terwijl alle andere omstanders de misdaadverslaggever te hulp schieten. Even later, wanneer het slachtoffer nog steeds op straat ligt, komt het tweetal weer opdagen, opnieuw met de telefoon in de hand.

De politie heeft de intentie om het tweetal zo snel mogelijk over te brengen naar Nederland.

Andere verdachten

Maandagochtend werd nog een verdachte in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries opgepakt. Het gaat om de 27-jarige Krystian M., die in het strafdossier eerder bekend stond als NN-*4229. Hij zou degene zijn die Delano G. en Kamil E. aanstuurde om de moord op Peter R. de Vries te plegen.

In de gesprekken tussen M. en de andere verdachten wordt nog een laatste persoon genoemd onder de naam ‘Maciek’. Deze zou ook bij de moordplannen betrokken zijn. Over zijn situatie is op dit moment weinig bekend.