Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

14-jarige: had moord eerder gepleegd als ik wist dat ik McDonald's kreeg

Het is 22 februari 2021 in Manheim Township, Pennsylvania. De politie treft een gehandicapte vrouw van 19 dood aan in haar ouderlijk huis. Ze is in haar slaap met een simpel keukenmes koelbloedig van het leven beroofd. De dader: haar veertienjarige zusje Claire.

Claire Miller

Afgelopen dinsdag begon de zaak tegen de inmiddels zestienjarige Claire Miller. John Martin, een agent die de jonge moordenares begeleidde na haar arrestatie legt zijn getuigenis af aan de rechter en onthult de angstaanjagende woorden die Claire sprak toen hij haar die ochtend het ontbijt bracht.

"Ah, McDonald's!", sprak het kind, "Als ik wist dat ik gratis McDonald's zou krijgen, had ik veel eerder iemand vermoord." De rillingen liepen de agent over zijn rug bij het zien van Claire. Ze was stil, niet eens een klein beetje ontdaan door de gebeurtenis enkele uren eerder.

De rechter zal na de zittingen van deze week moeten bepalen of Miller zal worden berecht onder het jeugdstrafrecht of als volwassene. Volgens twee psychiaters die het meisje hebben onderzocht verklaarden dat Miller lijdt aan hallucinaties. Ze zou stemmen hebben gehoord die haar verzochten om zichzelf iets aan te doen. Haar zus zag ze in het bed liggen als een kwaadaardig figuur, dus begon ze het aan te vallen. Pas toen Claire onder het bloed zat had ze door dat het haar zus was.

Horrorfilm

Naast de stemmen, zijn er aanwijzingen dat Claire op een heel andere manier geïnspireerd raakte. In de jeugdcel zei ze verschillende keren "Ik heb mijn zus ge-Michael Myers-t", verwijzend naar de horrorfiguur uit de beroemde Halloween-filmreeks.

Claire had een fascinatie voor horrorfilms, vertelde agent John Martin aan de rechter. De gelijkenis met de Halloween-films is treffend. Michael Myers vermoordt tijdens het jaarlijkse verkleedfeest in de VS zijn oudere zus met een keukenmes.

Het wordt een kluif voor de rechter om te bepalen of het kind zich nu wel of niet bewust was van wat ze deed. Een ding is zeker, de gruwelijke details van de zaak doen niet onder voor een griezelfilm.

Misdaad
  • Syracuse
  • Lancaster County District Attorney