Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boeren: 'Vanaf maandag hele land plat'

Zolang het radicale stikstofbeleid niet van tafel gaat, knokken de boeren door.

Boeren

Den Haag weet inmiddels wat er gebeurt als je dreigt de boeren hun grond af te pakken om hun bedrijven gedwongen de nek om te draaien. Dan krijg je boze boeren. Hele boze boeren.

De afgelopen tijd uitte zich dat in optochten over de Nederlandse snelwegen, blokkades, huisbezoekjes om 'op de koffie te gaan' bij minister Van der Wal, stront spuiten op gemeentehuizen en een hoop in de fik gestoken hooibalen. Maar de (gier)tank is nog niet leeg, zo schrijft HvN. De stikstofplannen lijken vooralsnog uitgevoerd te worden, dus een groep boeren is van plan om vanaf aanstaande maandag - 4 juli, schrijf het in je agenda - het land plat te leggen.

'Nederland dicht'

Hoe precies? Op meerdere manieren. Zo hintte melkveehouder Koos Cromwijk, een van de meest prominente boeren van de protesten, eergisteren al naar een aantal acties. In een interview met GeenStijl zei hij namelijk dat de boeren "nog een goede troef in handen hadden". Welke dat is, wilde hij niet zeggen, maar "denk aan de supermarkten", aldus Cromwijk.

HvN is inmiddels in verschillende social media-groepen gedoken en heeft daar berichten ingezien van een groep boeren die ook meerdere acties in de pijplijn hebben zitten. Een van die berichten: "Onze regering is nog niet onder de indruk van de acties van de agrarische sector en plattelanders. Tijd voor grote acties."

Deze acties zouden onder andere het platleggen van meerdere luchthavens behelsen, alsook de haven van Rotterdam en distributiecentra van supermarkten. Naar verluidt gaat het vanaf maandag 4 juli los.

Nieuws
  • Hart van Nederland
  • Pro Shots/Jules van Iperen