doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tip: kleed je classy voor bijzondere gelegenheden

Kleren maken de man, zeker op formele gelegenheden als een gala of bruiloft. Met een stijlvolle gala smoking kun je eruitzien als James Bond, terwijl een slechte keuze je meer een Austin Powers look geeft. Wees dus goed voorbereid en zorg ervoor dat je de juiste kleding in huis haalt – zo ga je ieder evenement stijlvol tegemoet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fae45ec0c25 img{#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fae45ec0c25 img{#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fae45ec0c25 img{#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fae45ec0c25 img{#fig-62fae45ec0c25 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Smoking

De dresscode

Voor een vrijmarkt trek je doorgaans geen driedelig pak aan – en een gala bezoek je niet in een joggingbroek, maar in een stijlvolle gala smoking. Let daarom altijd op dresscode van het evenement, ook als deze niet direct wordt aangegeven..

Een prestigieus evenement als een dansgala of een chique voorstelling vergen een smoking of colbert. Een meer informele omgeving geeft je de mogelijkheid meer voor comfort te gaan, zeker als er veel activiteit bij komt kijken. Kleed je daarom altijd voor de gelegenheid en doe dit altijd in stijl.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Geef aandacht aan accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je kleding aan te vullen. Vaak denken mannen dat een simpele outfit al genoeg is. Zeker op formele evenementen zorgen details er juist voor dat je net dat beetje extra’s heb om een goede indruk te maken.

Elementen als schoenen, manchetknopen, dassen en strikken mogen niet onderschat worden. Geef aandacht aan je accessoires en hoe ze bij de rest van je kleding passen – ga voor een elegant geheel in plaats van opvallende en afleidende onderdelen.

Zorg ervoor dat alles goed past

Het lijkt misschien logisch dat je kleren koopt die goed passen, maar toch worden hier nog altijd fouten in gemaakt. Een pak of smoking die een paar maten te groot is, kan al snel als klungelig worden gezien. Weet daarom precies wat je maten zijn en investeer in kleding die perfect past.

Ga voor tijdloos in plaats van trendy

Sommige kledingstukken zijn op dit moment trendy, maar zullen over een jaar achterhaald zijn. Natuurlijk kun je een aantal jaren wachten in de hoop dat het weer in de mode komt, maar sommige kleding, zoals de MC-Hammer broek, kun je beter in het verleden laten.

Investeer daarom in een goede gala smoking of pak. Deze kledingstukken zijn tijdloos en kunnen jaar na jaar gedragen worden. Het is niet voor niets dat de smoking al generaties lang dé stijlvolle look is voor mannen.

Heb vertrouwen in je stijl

Het klinkt misschien als een cliché, maar zelfvertrouwen is belangrijk. Een goede smoking geeft je alle mogelijkheid om te stralen, maar als je er nerveus in rondloopt, zal dit weinig indruk maken. Raak daarom gewend aan de smoking en zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Dan heb je geen enkel probleem om het op een bijzondere gelegenheid te dragen en maak je geheid indruk.

Dress to impress

Het is soms lastig om je te navigeren door de wereld van de mannenmode, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door op een paar dingen te letten creëer je een eigen stijl die indruk maakt. Let op dat de kleding goed past, ook bij de gelegenheid, en maak het tot één mooi geheel met accessoires. Met een stijlvolle smoking ben je helemaal klaar om je van je beste kant te laten zien en een blijvende indruk te maken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws