Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vijf mensen opgepakt voor moord op Ebrahim ‘de Slager’ Buzhu 

In Frankrijk zijn vijf mensen gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu. ‘De Slager’, zoals Buzhu ook werd genoemd, stond bekend als de aartsrivaal van Ridouan T.

Vijf mensen opgepakt voor moord op Ebrahim ‘de Slager’ Buzhu 

Er is nog weinig bekend over de identiteit van de mannen. Het Parool meldt dat ze vanuit Nederland naar Malaga gereisd zijn voor de liquidatie van Buzhu, die plaatsvond op 15 januari in de buurt van Cádiz. Twee mannen worden verdacht van de moord, verboden wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie. De andere drie worden alleen verdacht van medeplichtigheid.

De arrestatie werd afgehandeld door de Spaanse Guardia Civil, maar vond plaats in het Franse plaatsje Chierry. Dit komt omdat er sprake was van een samenwerking tussen de Nederlandse, Franse en Spaanse politie via Europol.

Aartsrivaal

Buzhu en Ridouan T. liggen al sinds medio vorig decennium met elkaar overhoop. De Slager werkte destijds veel vanuit Utrecht. Hij was vaak in de moskee bij Utrecht Centraal te vinden, en verder reed hij veel rond in een gepantserde auto. Hij vertoonde zich zelden in de openbaarheid zonder zijn vaste chauffeur. In de zomer van 2015 werden twee Marokkanen gespot die B. in de gaten leken te houden. B. werd ingelicht en de politie vroeg hem om naar het bureau te komen, waar hij te horen kreeg dat er een baken onder zijn auto was geplaatst.

De Slager bleek zodanig geschrokken dat hij een tipje van de sluier oplichtte over zijn ‘gezworen vijand’ Ridouan T. Buzhu wees in zijn verklaringen in 2015 naar T. als 'grote speler in de cokehandel' en beschuldigde hem ervan opdracht te hebben gegeven voor meerdere huurmoorden. Hij was de eerste persoon die verklaringen aflegde over de organisatie van T., wat hem een plek bovenaan de dodenlijst van zijn rivaal opleverde. Desondanks wist hij lange tijd onder de radar te blijven.

Misdaad
  • Guardia Civil