doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Schouten en Roos willen publieke omroep starten 'voor mensen die werkelijk nergens om geven'

Met het plan wil het Roddelpraat-duo 'die mensen daar helemaal gek maken'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6383c0a11e4c3 img{#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6383c0a11e4c3 img{#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6383c0a11e4c3 img{#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6383c0a11e4c3 img{#fig-6383c0a11e4c3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Roddelpraat

Roddelpraat is inmiddels een begrip. Het juicekanaal haalt geregeld het nieuws vanwege de scoops die ze brengen over BN'ers als Ali B, Marco B. en ga zo maar door. En natuurlijk door de juridische gevechten met partijen als Famke Louise, Televizier en John de Mol.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vooral hun baldadigheid en onconventionele manier van content maken slaat behoorlijk aan. Roddelpraat is namelijk mateloos populair en heeft inmiddels hordes online fans verzameld. Tijd om de boel uit te breiden naar de ouderwetse beeldbuis? Als het aan Schouten en Roos ligt wel.

Eigen omroep

De twee vlegels hebben namelijk bedacht dat ze een eigen publieke omroep willen opzetten. Gewoon, als dikke middelvinger naar de gevestigde orde in Hilversum. Dennis: "Bij ZWART (nieuwe omroep opgericht door Akwasi, red.) kijkt er geen hond. En dan zou je denken: 'Misschien kan er dan een andere leuke omroep komen. Dat andere geluid'."

Roos legt uit: "Ik ben begonnen met het beleidsplan te schrijven. Roddelpraat gaat zich aanmelden als aspirant omroep, om de hele boel daar, laten we zeggen... op te kleuren."

Als eerste stap heeft de ex-Powned-verslaggever en voormalig politicus een doelgroepbepaling gemaakt. Dat willen ze bij de Nederlandse Publieke Omroepstichting graag, aldus Roos. Dit moet volgens hem gaan om een groep die nog niet bediend wordt met het huidige aanbod op NPO1, 2 en 3. "Het wordt de Nihilistische Omroep Roddelpraat", verklapt hij. Met deze nieuwe omroep wil hij content gaan maken voor "mensen die eigenlijk werkelijk helemaal nergens om geven".

'Gewoon lekker bier drinken'

Het duo denkt op deze manier in een gat te duiken. Roos: "Kijk, bij de VARA hebben ze socialisten, bij BNN hebben ze vieze jongeren, bij Omroep Zwart hebben ze niet-televisiekijkers, Ongehoord Nederland boze rechtse mensen, Powned, ja dat is heel lastig, dat was rechts-populistische netwerkgeneratie, dat zijn nu eigenlijk dezelfde mensen als bij BNNVARA (...)"

En zo gaat hij nog even door. Dus, nogmaals: op wie gaat de nieuwe omroep van Roos en Schouten zich richten? Roos: "Op mensen die zeggen: 'Wat kan mij het rotten, gewoon lekker bier drinken.' Want die worden nog door niemand bediend!"

'We doen het om die mensen daar helemaal gek te krijgen'

Roddelpraat bestaat op dit moment nog bij de gratie van donateurs. Waarom zouden ze zich dan aansluiten bij de NPO, de partij waar ze zelf zo'n grafhekel aan hebben? Roos: "We doen het voornamelijk om die mensen daar helemaal gek te krijgen. Ik denk dat ze met deze aankondiging alleen al een beetje in hun eigen mondje aan het overgeven zijn."

Wanneer de twee de overstap willen maken, is nog niet duidelijk. Dat kan volgens Dennis wel twee jaar duren, aangezien ze een "boekwerk moeten schrijven. Allemaal bureaucratische bullshit".

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws