Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tienduizenden liefhebbers tekenen Televizier-Ring-petitie Vandaag Inside

Vandaag Inside mag dit jaar niet meedingen om de Televizier-Ring. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door Televizier. Hoewel het volgens sommigen te doen is om de vele controverses die het programma heeft gekend, met de kaars-rel als meest recente voorbeeld, zegt Televizier dat Vandaag Inside is uitgesloten omdat het een spin-off is van een programma dat al eens gewonnen heeft. Daar zijn de fans van VI het niet mee eens, het is namelijk een "totaal ander programma" dan oud-winnaar Voetbal International.

Vandaag Inside

Om een vuist te maken tegen de keuze van Televizier, is er een petitie opgezet. De petitie, die aangemaakt is door het productieteam en een paar trouwe fans van de VI-heren, is al ruim 45.000 keer ondertekend. Vandaag Inside is bijna niet te vergelijken met het vroegere VI, vinden de makers. "Het is dagelijks in plaats van twee keer in de week, op een andere tijd, op een andere zender en in een nieuwe studio. Met nieuwe gasten, en vooral: met andere gespreksonderwerpen."

René van der Gijp vindt het allemaal niet zo nodig, liet hij in de uitzending van Vandaag Inside weten. "Laat gaan, joh. We hebben hem al", aldus de goedlachse oud-voetballer. Johan Derksen was iets cynischer. "Is die meneer van Schiphol misschien ook verantwoordelijk voor de Televizier-Ring?", aldus Derksen. "Dit programma heeft niets te maken met een voetbalprogramma dat we twee keer in de week deden. Ze zijn gewoon als de dood dat we misschien weer winnen."

Populair

Het programma is volgens sommigen de laatste plek op televisie waar kroegpraat of 'de stem van de gewone man' nog gehoord wordt. Dat heeft VI door de jaren heen een hondstrouwe fanbase opgeleverd. Het zorgde er in 2011 al voor dat VI totaal onverwachts de Ring won.

Iedereen ging er vanuit dat het toen gloednieuwe The Voice of Holland er met de prijs vandoor zou gaan. In Hilversum verwachtte men ook niet anders en toen Voetbal International plots de winnaar bleek ontstond er chaos. Er was een verslaggever op de studio van VI afgestuurd, omdat daar tijdens de uitreiking een uitzending werd gemaakt. Toen Mies Bouwman de winnaar bekendmaakte moest er plots weer geschakeld worden naar VI, maar verslaggever zat met zijn cameraploeg al lang aan de bar te kantelen.

Ook vandaag de dag is de populariteit van VI nog altijd uniek. Bij Pauw vertelde René van der Gijp in 2018 dat er mensen zijn geweest die tijdens het kijken van VI hun euthanasie-injecties wilde krijgen, of zelfs met een boek van René van der Gijp zijn begraven.

Televizier heeft nog niet gereageerd op de petitie die is gestart. Er zijn wel vijf wildcards weg te geven aan programma's die in eerste instantie niet genomineerd waren, wellicht dat Vandaag Inside daarvoor in aanmerking komt.

Entertainment
  • VI
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl