Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Influencer roept vrouwen op nooit meer ondergoed te dragen

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit juni 2022: Huddah Monroe. De naam van de influencer was bij onze redactie onbekend, maar na een blik te hebben geworpen op haar Instagram-pagina waren we meteen overtuigd van haar expertise. De Keniaanse zakenvrouw en model heeft in haar thuisland voor een klein relletje gezorgd door een bijzondere oproep te plaatsen op haar Insta-verhaal. Als het aan de 31-jarige Monroe ligt, is het tijd voor een revolutie tegen het brute regime van het damesondergoed.

Influencer roept vrouwen op nooit meer ondergoed te dragen

“Ik draag nooit slipjes. Ik bezit er ook geen”, begint het spraakmakende betoog. De keuze van Monroe zorgt voor veel verwarring en die wil ze voor eens en voor altijd uit de doeken doen. “Het is mijn pussy. Die is te fris om in te pakken.”

De influencer beweert dat het dragen van een slipje haar flamoes onnodige stress bezorgt. Ze lacht vrouwelijke dragers van ondergoed nagenoeg uit. “Onderbroeken zijn voor vrouwen met een stinkende vagina”, aldus de Keniaanse.

Infecties

Dat een onderbroek dragen niet fris is, is natuurlijk nogal een uitspraak. Laat staan dat het iets is voor mensen met een onaangename geur tussen de benen. Wij besloten de uitspraak van deze - ongetwijfeld zeer intelligente - dame maar eens te factchecken.

“Ik krijg altijd infecties van ondergoed”, voegde Monroe op het laatst nog aan haar betoog toe. Dat kan kloppen, maar vooral als ze slechts één onderbroek in bezit heeft gehad en deze meerdere dagen droeg. Iets wat volgens onderzoek van een Amerikaans onderbroekenmerk uit 2019 voor 45 procent van de mensen een gewoonte is.

Door ondergoed meerdere dagen te dragen is de kans groot dat de zogeheten poepbacterie zich ophoopt in de slip of boxershort. Maar, dat is in principe ongevaarlijk. “Anders waren nu heel wat mensen ziek geworden van hun vuile onderbroeken”, vertelde microbioloog Jasper Buikx destijds aan RTL Nieuws.

Zolang je dagelijks je onderbroek verwisselt, is het niet aannemelijk dat het kledingstuk per definitie onhygiënisch is. Infecties krijg je al helemaal niet van een schone onderbroek, dus misschien is de poenani van Huddah Monroe toch iets minder fris van zichzelf dan ze beweert. Geen ondergoed dragen is niet bijzonder nuttig, maar kan ook geen kwaad. Dus Monroe, veel succes en alle goeds in je eenzame strijd tegen slip en string.