Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onafhankelijke aanklager start onderzoek naar ADO-rellen

De KNVB laat een onafhankelijke aanklager kijken naar de chaos na afloop van het duel ADO Den Haag - Excelsior

ado

Menens

Afgelopen zondag was het menens na afloop van de playoffs-wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior. Deze beladen voetbalwedstrijd bepaalde wie van de twee zich volgend jaar tussen de grote jongens van de Eredivisie mag scharen.

Waar aanvankelijk ADO Den Haag er met de winst vandoor leek te gaan, wisten de Rotterdammers het tij knap te keren. Ze zetten een 3-0 achterstand om in een 4-4 gelijkspel en wonnen uiteindelijk na strafschoppen.

Deze uitslag zorgde ervoor dat een grote groep ADO-supporters het voetbalveld opstormde. De kleedkamers werden de veilige bunker voor de spelers en staf van Excelsior, die niet wisten hoe snel ze hiernaartoe moesten sprinten. Ondertussen besloot een deel van de ADO-aanhang de supporters in het uitvak te bekogelen met vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen.

Verklaring

ADO Den Haag liet eerder vandaag in een verklaring weten zich “diep te schamen”. Ze bieden de supporters, staf en spelers van Excelsior hun welgemeende excuses aan en noemen de situatie “te gênant voor woorden”. Ze doen er naar eigen zeggen alles aan om de daders op te sporen en te straffen.

Ondertussen heeft ook de KNVB van zich laten horen. Zij laten weten dat ze een onafhankelijke aanklager laten kijken naar het wangedrag in Den Haag. Deze aanklager moet zien te achterhalen of er schuld ligt bij thuisclub. Denk dan vooral aan of de club dit had kunnen voorkomen. Blijkt dit het geval, dan volgen er sancties voor de Haagse club

Sport
  • ProShots