Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit weten we over de Robb Elementary School-schutter

Bij een schietpartij op een basisschool in Texas zijn negentien kinderen en twee docenten overleden. De dader, een 18-jarige genaamd Salvador Ramos, handelde zeer waarschijnlijk alleen. “Hij werd gepest omdat zijn familie arm is.”

Dit weten we over de Robb Elementary School-schutter

Volgens Amerikaanse media is Salvador Ramos omgekomen in een vuurgevecht met de politie. Greg Abbott, de gouverneur van Texas, bevestigt het overlijden van de 18-jarige schutter. Hij is omgekomen in een vuurgevecht met de politie.

Einzelgänger

De Amerikaanse nieuwszender CNN is in gesprek gegaan met een aantal bekenden van Ramos om een beeld te schetsen van de schutter. Eén van hen, een oud-klasgenoot, vertelde dat hij soms online berichten met Ramos uitwisselde wanneer het tweetal games op de Xbox speelden.

Volgens de klasgenoot, die anoniem wil blijven, werd Ramos gepest vanwege zijn kleding en vanwege de financiële situatie van zijn familie. “Hij ging eigenlijk niet naar school… en kwam langzaam maar zeker niet meer opdagen”, vertelt de jongen. Het contact verwaterde nadat Ramos slaagde voor de middelbare school, maar vier dagen voor de schietpartij stuurde hij nog een bericht. Daarin liet de schutter foto’s zien van zijn wapen en een rugzak vol kogels. Toen de oud-klasgenoot vroeg wat Ramos van plan was, antwoordde hij: “maak je geen zorgen”.

De schutter was werkzaam bij een filiaal van fastfood-keten Wendy’s. Volgens avondmanager Adrian Mendes was Ramos erg ‘in zichzelf gekeerd’. “Hij was een stil type, iemand die niet veel spreekt. Hij socialiseerde niet echt met zijn collega’s”, vertelde Mendes aan CNN. “Hij werkte gewoon, en kwam af en toe zijn geld ophalen.”

Instagram-gesprek

Vanaf 12 mei, een paar weken voor de schietpartij, had Ramos contact met een vrouw uit Los Angeles. Eerst stuurt hij haar een bericht over zijn wapens, waarna het tweetal kort met elkaar in gesprek gaat. De vrouw maakt in de berichten duidelijk dat ze zich niet op haar gemakt voelt bij Ramos, maar hij blijft berichten doorsturen. Op een gegeven moment vertelt hij dat hij ‘een geheim heeft dat hij haar wil vertellen’. Om 09.16 stuurt hij haar een laatste bericht, waarna hij vertrekt naar de basisschool waar later de schietpartij plaatsvond.