Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze man eet al 50 jaar elke dag een Big Mac

Een gouden jubileum bij het restaurant met de gouden bogen

mcdonalds

Donald Gorske, een 68-jarige man uit de Verenigde Staten, heeft een wereldrecord gebroken. Het gaat hier niet om een uitmuntende sportieve prestatie of een intellectueel hoogstandje, maar om een knap staaltje commitment.

Het record waar het om gaat, is het eten van de meeste Big Macs. Juist, die dubbeldekkers van de McDonalds. Gorske heeft het voor elkaar gekregen om er 32,340 van naar binnen te schuiven. Dit deed hij niet in één vreetsessie, maar verspreid over de laatste 50 jaar. Een gouden jubileum bij het restaurant met de gouden bogen.

Guinness Book of World Records

Dit record is nu eindelijk erkend door de hoogste autoriteit op Big-Mac-eet-record-gebied: het Guinness Book of World Records. Hiervoor hoefden ze hem gelukkig niet een halve eeuw lang te vergezellen naar de burgertent: Gorske heeft netjes alle bonnetjes en doosjes van zijn vaste ritueel bewaard.

In de afgelopen 50 jaar heeft hij slechts 8 dagen geen Big Macs gegeten. Dit kwam door een sneeuwstorm, die de lokale McDonalds tijdelijk buiten werking stelde. Door de voorbereidingen die Gorske sindsdien getroffen heeft, zal dit hem niet nog eens overkomen. De burgerfanaat heeft standaard zes Big Macs in de vriezer liggen voor noodgevallen.

Gorske compenseert de twee caloriebommen (540kcal per stuk) per dag met een dagelijkse wandeling van 10km. Volgens zijn huisarts is de man kerngezond. Hij is dan ook niet van plan om zijn hobby naast zich neer te leggen. Wat hem betreft blijft hij Big Macs eten tot aan zijn dood.

Bizar
  • Jeugdjournaal
  • iStock