Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Martien Meiland over stoppen tv-werk: 'Op een gegeven moment is het toch klaar?'

Is het einde van het gouden Meiland-tijdperk in zicht?

Martien Meiland

De familie Meiland is inmiddels wel verworden tot een cultureel fenomeen. Wel eentje waarover de Nederlandse bevolking behoorlijk verdeeld is - je houdt van ze, of je haat ze met elke vezel in je lichaam - maar absoluut een fenomeen.

Einde tv-carrière

Van Chateau Meiland en Chateau Bijstand tot gastrollen in diverse programma's en spelshows, de Meilandjes lijken immers een garantie voor dikke vette kijkcijfers. Met vader Martien als meest uitgesproken kopstuk van de familie voorop. Maar voor hoe lang nog?

Martien zelf zegt in een gesprek met Shownieuws dat hij dat ook niet precies weet, al denkt hij zeker na over het einde van zijn tv-carrière. 'Is de familie Meiland over vijf jaar nog op tv?' luidde de vraag aan Martien. Zijn antwoord: "Ja, weetje, op een gegeven moment is het toch klaar?" Hij acht de kans dus klein.

De gevolgen van bekendheid

Wat wellicht meespeelt in deze overweging is de keerzijde van het succes. Martiens vrouw Erica Renkema legt namelijk uit dat de bekendheid niet enkel een voordeel is. Sterker: het belemmert hun dagelijks leven op allerlei vlakken. Sinds het moment dat de familie rete-populair werd, is normaal over straat gaan bijvoorbeeld geen optie meer. Vooral niet met Martien. Erica: "Je gaat zeker met hem niet graag meer ergens heen, dat is wel jammer."

Nog een boek

Erica zelf is inmiddels ook uitgegroeid tot volwaardig BN'er, kunnen we wel stellen. Vooral na het verschijnen van haar boek werd er veel over haar geschreven in de media, vanwege haar scherpe kritiek op de islam en hoe er binnen het geloof vrouwen worden onderdrukt. Zo is Renkema fel tegenstander van boerka's en hoofddoekjes. Moeder Meiland kreeg naast veel kritiek zeker ook een hoop complimenten omdat ze zich uit durft te spreken over de maatschappelijk gevoelige kwesties.

Aan Shownieuws onthult Erica bovendien dat er misschien nog een boek in de pijplijn zit, met als onderwerp 'hun leven' en 'de komende tijd'. Lekker vaag nog dus. Net als bij haar eigen biografie heeft de familie schrijver Jan Dijkgraaf ingeschakeld om het werk te schrijven.

Entertainment
  • Veronica Superguide, Shownieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl