Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dave Roelvink: 'Superspannend, omdat ik naar buiten treed nu als verslaafde'

'Het was heel veel om op zo’n jonge leeftijd al bekend te worden. Dat iedereen een mening over je had.'

Dave Roelvink

Dave Roelvink heeft een lange periode geworsteld met een drank- en drugsverslaving, onthult hij in een video op Instagram. "Ik vind dit echt een super moeilijk en spannend moment, maar ook ontzettend nodig om een stap naar voren te doen", aldus Roelvink.

'Wilde periode'

"Dat ik een heel wilde periode heb gehad in mijn leven, daar verras ik denk ik niemand mee", begint Dave de video. "Alleen wat bijna niemand weet, is dat ik een heel lange periode heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving." De zoon van volkszanger Dries vertelt dat hij zich een lange tijd erg ongelukkig heeft gevoeld. "Ik ben erg ver van mezelf verwijderd geweest, heb de mensen om me heen pijn gedaan en verkeerde keuzes gemaakt."

'Ik wilde niet de puinhoop zien'

Dave wil niet diep ingaan op de reden van zijn verslaving, maar zegt wel dat het "heel veel was om op jonge leeftijd bekend te worden, dat iedereen ineens een mening over je had." Hij kon naar eigen zeggen niet met zijn eigen gevoel of emoties omgaan.

Roelvink: "In de drank en in de drugs vond ik gewoon mijn verdovingsmiddel. Zo hoefde ik niets te voelen. Ik wilde mezelf gewoon constant verdoofd houden en wilde in een roes leven. Ik wilde niet geconfronteerd worden met de werkelijkheid en niet de puinhoop te hoeven zien."

De 28-jarige mediapersoonlijkheid noemt het plaatsen van de video een "Superspannend moment, omdat ik naar buiten treed nu als zijnde verslaafde."

Afkickkliniek

Inmiddels is de Roelvink-telg alweer een tijdje clean, vertelt hij in het filmpje. Iets waar hij ontzettend blij mee is, en wat hij anderen gunt, zo laat hij weten. Vandaar dat hij samen met Reda Saleh en Najib Amhali de afkickkliniek Recovery Mental Healthcare in Abcoude heeft opgericht.

Dave: "Verslaving is een verschrikkelijk groot probleem, ook bij ons in Nederland. Wij willen daar gewoon mensen bij helpen. Ik weet dat er mensen zijn die er niet meer in geloven. Maar geloof mij: dat dacht ik ook."

Entertainment
  • Grazia, Instagram
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl