Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PGP-berichten Quincy Promes ontgrendeld door politie

De politie is in het bezit van meerdere versleutelde berichten van Quincy Promes. Daaruit blijkt onder andere dat de voormalig Ajax-speler in de zomer van 2020 van plan was zijn neef te vermoorden.

PGP-berichten Quincy Promes ontgrendeld door politie

Quincy Promes zou met zijn PGP-telefoon gebruik gemaakt hebben van het door de politie gekraakte netwerk Sky-ECC. De Telegraaf meldt aan de hand van gesprekken met een rechercheur die betrokken is bij het onderzoek dat de kraak leidde tot een doorbraak. "Dankzij berichten op de telefoon konden we ook bewijzen dat hij de bedoeling had zijn neef dood te steken op een feest in de zomer van 2020", vertelt hij in de krant.

Drugshandel

Het berichtenverkeer ondersteunt ook de vermoedens dat Promes een belangrijke rol speelt bij internationale drugshandel. De voetballer zou samen met zijn familie onder andere geïnvesteerd hebben in een grote partij harddrugs die in 2020 door de Belgische politie werd onderschept in Antwerpen. De lading - ruim vierduizend kilo - had een groothandelswaarde van 120 miljoen. De straatwaarde lag nog vele malen hoger.

Eén van de andere verzenders van het transport is cocaïnekopstuk Piet W., die in maart van dit jaar in de boeien werd geslagen op Aruba. De 52-jarige zou mogelijk connecties hebben met Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk, en wordt nu dus ook gelinkt aan Promes.

Steekpartij en huiselijk geweld

In de zaak tegen Quincy Promes komen steeds meer details naar buiten. De voetballer van Spartak Moskou werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude op 25 juli 2020. Nieuwsuur maakte eerder bekend dat Promes ook verdacht wordt van huiselijk geweld.

Misdaad
  • Pro Shots