Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stel klaagt zoon aan omdat 'ie hen nog geen kleinkind heeft gegeven na 6 jaar huwelijk

De ouders spreken over de 'mentale wreedheid van hun zoon'.

Kleinzoon

(iStock-afbeelding ter illustratie. Niet de personen in kwestie)

Voor de meeste jonge stellen komt het topic 'kinderen' met regelmaat ter sprake. Bij vrienden, die zelf net zo'n minimens de wereld in hebben geslingerd. Of natuurlijk bij (schoon)paps en mams, tijdens een ongemakkelijk gesprek met koffie en een sloffe gevulde koek. Zij vragen zich natuurlijk af wanneer ze zich opa en oma mogen noemen.

Zo ook een stel in India: Sanjeev (61) en Sadhana (57) Prasad. Echter gaan zij nog wel een paar stappen verder in hun 'kleinkinderwens'.

Spaargeld op

Zij slepen hun zoon namelijk voor de rechter. De beste vent is al zes jaar getrouwd, maar heeft tot dusver nog niet 'raak geschoten'. "Het is een droom van elke ouder om grootouder te worden", aldus de advocaat van Sanjeev en Sadhana. "Ze wachten al jaren."

Wachten is nooit leuk, maar een rechtszaak aanspannen? Dat heeft volgens het stel vooral te maken met alle investeringen die ze hebben gedaan in hun zoon. Ze hebben naar eigen zeggen al hun spaarcentjes erdoorheen geknald om zoonlief op te voeden en zijn pilotenopleiding te betalen.

'Geestelijke intimidatie'

In 2016 sloeg de piloot zijn vrouw Shubhangi Sinha, nu 31, aan de haak. Nou ja, dat hadden zijn ouders geregeld, zoals dat doorgaans gaat in India. Paps en mams betaalden het huwelijk, de huwelijksreis en een dikke auto ter waarde van 80.000 euro.

Allemaal met de verwachting, zo zeggen ze nu, dat ze inmiddels wel een "kleinkind om mee te spelen" zouden hebben nu ze met pensioen zijn. "Mijn zoon is al zes jaar getrouwd, maar ze hebben nog steeds geen baby gepland", aldus vader Sanjeev. Hij stelt dat tenminste één kleinkind de "pijn wat dragelijker" zou maken.

De zaak is officieel aangespannen op basis van 'geestelijke intimidatie'. Of in de woorden van de advocaat van het ongeduldige stel gesproken:'de mentale wreedheid van hun zoon'. Het echtpaar eist dan ook 600.000 euro als hun zoon niet binnen een jaar voor nageslacht zorgt.

Op 17 mei komt de zaak voor.

Bizar
  • HLN
  • iStock, triloks