Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Asielzoeker wil niet terug naar zijn eigen land, verminkt azc-personeel met hete olie

Hij ging liever naar de gevangenis dan terug naar Iran.

olie

Door het lint

Een 42-jarige asielzoeker uit Iran wist op 27 januari op een wel heel afgrijselijke manier onder een verblijfsvergunning uit te komen, zo meldt 1Limburg. Toen hem verteld werd dat hij het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen moest verlaten, ging de man door het lint en smeet hij met hete olie in de richting van twee azc-medewerkers.

De twee medewerkers raakten ernstig gewond. Ze liepen ernstige brandwonden, blijvend littekenweefsel en psychisch letsel op. ‘Het gaat in mentaal opzicht gewoon slecht,’ vertelt de advocaat van één van de slachtoffers. ‘Ze werkte daar met hart en ziel en is nu getekend voor het leven.’ Beide slachtoffers zijn nog niet in staat terug te keren naar hun werk.

Liever in een gevangenis

De dader, Tarek S., werd opgepakt en zit sindsdien in de gevangenis. Dit vindt hij alles behalve erg. Naar eigen zeggen zit Tarek liever in een Nederlandse gevangenis dan dat hij terug moet naar Iran.

De in Koeweit geboren Iranees wil geen advocaat, maar er is hem inmiddels toch één toegewezen. De rechtbank vermoedt namelijk dat de man alles in zijn bovenkamer niet helemaal op een rijtje heeft. Tarek snapt de noodzaak hiervan niet helemaal. Hij hoeft helemaal niet verdedigd te worden, want hij zit wel lekker op zijn plek.

‘Ik heb geen enkel belang om naar buiten te gaan,’ onderstreept hij nogmaals.

Misdaad
  • 1Limburg
  • iStock