Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Talpa noemt terugkeer VI voorbarig, Derksen is stellig: 'We gaan er maandag gewoon weer zitten'

Hoe zit het nou eigenlijk?

Vandaag Inside

Het grote nieuws van afgelopen woensdag was toch wel de terugkeer van Vandaag Inside. In een uitgebreid statement liet Johan Derksen niet alleen weten dat het programma vanaf maandag weer op de buis te zien is, maar ook dat hij zelf weer als vanouds aanschuift. Dit in tegenstelling tot zijn eerdere besluit om te stoppen omdat hij het gevoel had dat hij onder druk van Talpa 'sorry' moest zeggen. In zijn eigen woorden: "Lik mijn reet" en "Krijg het lazarus met je excuses, ik stop ermee."

De terugkeer

Derksen trok zelf de stekker uit het programma, maar deed dat naar eigen zeggen niet vanwege de ontstane ophef rondom het 'kaarsverhaal', maar omdat de Talpa-leiding hem in de periode erna niet genoeg had gesteund. Die kwestie zou echter inmiddels opgelost zijn. Afgelopen zondag ging Johan Derksen dan ook om tafel met de Talpa-directie, John De Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens.

Dat was volgens de 73-jarige tv-maker 'een pittig gesprek', maar, zo meldde hij, wel aanleiding voor de wederopstanding van het programma. VI keert terug, was dan ook de duidelijke boodschap in het AD.

Waarom Derksen terugkwam op zijn beslissing? Mede vanwege alle steun die hij kreeg na de rel. De voetbalanalist ontving naar eigen zeggen veel brieven, sigaren en andere steunbetuigingen. Derksen: "Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten."

Of toch niet?

Producent Talpa zaaide echter direct verwarring. "De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig", stelde een woordvoerder woensdagmiddag in een bericht aan RTL Boulevard. Dat het trio - Genee, Van der Gijp én Derksen - zou terugkeren, is volgens de Talpa dus nog helemaal geen zekerheidje. "Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug."

'Wij gaan er maandag gewoon weer zitten'

Dus, keert Vandaag Inside komende maandag nou terug op de buis, of hoe zit dat? Derksen is duidelijk. In een korte verklaring aan het ANP reageerde hij op het Talpa-bericht waarin de producent de terugkeer 'voorbarig' noemt. 'Wij gaan er maandag gewoon weer zitten', aldus Johan Derksen.

Ook René van der Gijp heeft gereageerd op de berichtgeving rondom de terugkeer van VI. "Nou ja, hij (Johan Dersken, red.) heeft schijnbaar besloten dat we weer doorgaan", zei de goedlachse tv-persoonlijkheid tegen Boulevard. "Dan gaan we door."

Entertainment
  • Shownieuws, ANP, RTL Boulevard, AD
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl