Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De cocaïnekoning der Lage Landen

Sinds afgelopen week staat hij op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte criminelen van ons land. Maar wie is deze ‘Bolle Jos’ eigenlijk?

De cocaïnekoning der Lage Landen

Zijn (bij)naam klinkt dan wel als die van een slechte volkszanger, door justitie wordt hij gezien als een levensgevaarlijke crimineel. De 30-jarige Jos Leijdekkers, zoals zijn echte naam luidt, zou de grote man zijn achter een groot aantal cocaïnetransporten via de havens van Rotterdam en Antwerpen. Hij wordt ook verdacht van het witwassen van de criminele opbrengsten van deze drugshandel en is vermoedelijk betrokken bij zeer ernstige gevallen van excessief geweld.

Op basis van onderschepte PGP-berichten – hij zou communiceren onder de naam ‘El Presidente’ – denkt het OM dat Bolle Jos verantwoordelijk is voor de verdwijning van Naima Jillal, ook wel de ‘Godmother of coke’ en de ‘tante van de onderwereld’ genoemd. Zij zou als een van de weinige vrouwen zijn doorgedrongen tot de Nederlandse top van de cocaïnehandel, maar verdween in oktober 2019 spoorloos nadat ze in een auto was gestapt in Amsterdam. Over zijn rol in deze zaak wil de politie Bolle Jos graag ondervragen, maar onbekend is waar hij momenteel verblijft. Hij heeft geen vast adres in Nederland en is vermoedelijk al langere tijd in het buitenland. Tot voor kort werd vermoed dat hij in Turkije zou zitten. Justitie heeft een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding. Mocht u hem dus onverwacht ergens tegenkomen, dan weet u wat u te doen staat.