Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schutter Alblasserdam mailde RTL Boulevard: 'Het is al jaren oorlog in mijn hoofd'

John S., de man die gisteren aangehouden werd na een schietpartij bij een zorgboerderij in Alblasserdam, heeft kort voor zijn daad via e-mail contact opgenomen met RTL Boulevard.

Schutter Alblasserdam mailde RTL Boulevard: 'Het is al jaren oorlog in mijn hoofd'

Enkele minuten voordat John S. het vuur geopend zou hebben bij de zorgboerderij, stuurde hij een lang bericht naar RTL Boulevard. In de tekst beschrijft S. hoe hij al langere tijd kampt met psychische problemen. "Vijf jaar vertel ik huisartsen en GGZ over mijn obsessie om een vuurwapen aan te schaffen. Ik ben hiervoor in andere landen wezen zoeken maar heb nooit een stap durven zetten. Tot een paar weken geleden", schrijft hij in de mail.

Na het versturen van het bericht, zou S. zijn wapen gebruikt hebben om meerdere mensen neer te schieten. Een meisje van 16 en een vrouw van 34 kwamen daarbij om het leven. Twee anderen, een jongen van 12 en een vrouw van 20, raakten zwaargewond en moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. De politie wist de 38-jarige John S. even later te arresteren.

Johan Quist

Naast het bericht over de mentale problemen van S., werd ook een aantal foto's naar de redactie van RTL Boulevard gestuurd. Het gaat om afbeeldingen van de recent overleden Johan Quist (60). Quist werd op 4 mei door de politie aangetroffen in zijn zaak in het centrum van Vlissingen. De man zou waarschijnlijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

S. beschrijft in zijn bericht meerdere details die alleen de moordenaar van Quist zou kunnen weten. De 60-jarige zou een willekeurig slachtoffer zijn geweest, gedood omdat S. zijn wapen wilde testen. De mannen zouden elkaar ontmoet hebben in een chatroom voor homoseksuelen. S. wilde met de moord tevens zijn haat uiten aan een persoon wiens naam om privacyredenen niet door RTL Boulevard wordt genoemd.

Zelfmoordpogingen

De verdachte vertelt in zijn mail ook dat hij de afgelopen tijd meerdere zelfmoordpogingen heeft gedaan. "Een eerdere zelfmoordpoging was vanwege een zorgboerderij. Nooit heeft iemand wat van zich laten horen", schrijft hij daarbij. Of dit de zorgboerderij in Alblasserdam betreft, wordt niet duidelijk gemaakt.

Misdaad
  • RTL Boulevard
  • BrunoPress