Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schutter zorgboerderij Alblasserdam werd al gezocht voor moord

John S., de man die gisteren aangehouden werd op verdenking van de schietpartij bij een zorgboerderij in Alblasserdam, werd al gezocht door de politie.

Schutter zorgboerderij Alblasserdam werd al gezocht voor moord

Gisteren zijn er bij een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw. Een 12-jarige jongen en een 20-jarige vrouw raakten gewond. De hoofdverdachte in de zaak, de inmiddels aangehouden John S., werd al gezocht door de politie vanwege een incident waarbij een andere man om het leven is gekomen.

“Op 4 mei werd in een winkel in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen een dode man gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Het slachtoffer is de 60-jarige exploitant van Mijn Schoenmaker en de Zeeuwse Slipper Factory", aldus de politie. "Donderdagavond kwam de 38-jarige man uit Oud-Alblas (John S., red.) in beeld als verdachte, waarop besloten werd hem met urgentie op te sporen. De man was voortvluchtig. Vrijdagmorgen kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de gearresteerde man, dezelfde man was waar de Zeeuwse politie naar op zoek was.”

Slachtoffer eerder veroordeeld

Volgens Boevennieuws is het 60-jarige slachtoffer uit Vlissingen ene Johan Quist, die zelf eerder is veroordeeld voor het misbruiken van zijn minderjarige zoon. Quist was daarnaast actief als directeur van RefoAnders, een organisatie die streed tegen het taboe op homoseksualiteit in de reformatorische kerken.

Of de dood van Quist samenhangt met RefoAnders of de eerdere veroordeling voor seksueel misbruik is onduidelijk. Boevennieuws meldt dat een groot aantal buurtbewoners aanneemt dat zijn verleden iets met zijn dood te maken heeft gehad.

Misdaad
  • Pro Shots