Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politiemedewerker geschorst - lekte mogelijk info over Lil Kleine

De agent zou onder andere hebben gelekt dat Lil Kleine moest huilen in zijn cel.

Politiemedewerker geschorst - lekte mogelijk info over Lil Kleine

Kort nadat Lil Kleine in de gevangenis terechtkwam voor de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes, werden op het juicekanaal Reality FBI berichten geopenbaard van een agent die een oogje in het zeil hield bij de cel van de rapper. In de berichten vertelde de agent dat Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, ‘spijt had van zijn daden, niet wilde eten en moest huilen.’

Daarnaast zou de agent foto’s hebben moeten maken van Scholten. Iets waar de rapper volgens hem ‘echt geen zin in had’.

Verboden

Het delen van dit soort informatie over verdachten is niet toegestaan voor mensen die werkzaam zijn bij de politie. Toen de berichten over Scholten op het kanaal van Reality FBI naar buiten kwamen, werd dan ook snel een onderzoek gestart door de politie.

“Op sociale media gaat een snapchat-conversatie rond waarin gesproken wordt over een aangehouden verdachte. Wij kennen deze chat en onderzoeken of de daarin gedeelde informatie van een politiemedewerker komt. Het delen van dit soort gegevens door politiemedewerkers kan en mag niet”, liet Politie Eenheid Amsterdam destijds weten op Twitter.

Schorsing

Inmiddels is er een medewerker van de politie Amsterdam op non-actief gesteld. Dat bevestigt een woordvoerder na eerdere berichtgeving van Shownieuws. “Hangende het onderzoek is deze politiemedewerker niet werkzaam in zijn huidige functie”, aldus de woordvoerder.

Misdaad
  • Bruno Press