Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco Borsato: 'Ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag'

De zanger reageert op het feit dat het OM officieel een strafrechtelijk onderzoek instelt naar de misstanden rondom The Voice of Holland.

Marco Borsato

Gister werd officieel bekend dat de misstanden van The Voice of Holland worden onderzocht in een onafhankelijk strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd door het Openbaar Ministerie. Dit gebeurt naar aanleiding van in totaal vijf aangiften. Het OM in een verklaring: "De vier aan The Voice of Holland verbonden personen tegen wie aangifte is gedaan, zijn als verdachte aangemerkt."

'Nu ook aangifte tegen B. vanuit The Voice'

De vier verdachten zijn voormalig Voice-coach Ali B, een regisseur van het programma, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen en oud-coach Marco Borsato. Opvallend: tegen laatstgenoemde werd, voor zover bekend, eerder alleen aangifte gedaan wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag dat buiten het programma zou hebben plaatsgevonden.

Maar, zo schrijft Metro Nieuws, volgens het OM zijn er inmiddels wel degelijk vier personen waartegen aangifte is gedaan vanuit The Voice of Holland, waaronder Marco Borsato.

Marco Borsato reageert

Ook Borsato's advocaten spraken eerder nog van één aangifte - dit ging om vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen de privésfeer. Geert-Jan Knoops, advocaat van Borsato tegen Evert Santegoeds van weekblad Privé: "Vorige maand heeft het Openbaar Ministerie nog laten weten dat er tegen Marco géén aangifte (vanuit The Voice, red.) lag. Dat zou dan echt iets van de laatste weken moeten zijn."

Via diezelfde advocaat heeft de zanger ook voor het eerst gereageerd op het feit dat hij onderdeel is van het Voice-schandaal. "Ik heb honderden mensen opgeleid tijdens mijn jaren bij The Voice. Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen. Want ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag."

Het OM stelt dat de politie de komende tijd "zorgvuldig onderzoek" gaat doen, waarbij "onder anderen diverse getuigen en de verdachten gehoord." Hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen is niet helemaal duidelijk.

Entertainment
  • Metro Nieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl