Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brute McDonald’s-moord mogelijk gelinkt aan heroïnehandel

Er is mogelijk een verband tussen de schietpartij en een groot onderzoek naar heroïnehandel.

Brute McDonald’s-moord mogelijk gelinkt aan heroïnehandel

In maart van dit jaar werden er op klaarlichte dag twee broers van Turkse afkomst doodgeschoten in een McDonald’s in Zwolle. De schutter, Veysel U. (32), zou volgens RTV Oost banden hebben met de wietmaffia. Daarnaast zouden zowel hij als één van de slachtoffers betrokken geweest zijn bij heroïnehandel.

Verschillende bronnen meldden aan de nieuwssite dat er sprake was van een openstaande schuld tussen het tweetal. De schutter zou daarom met één van de slachtoffers afgesproken hebben in de McDonald’s. De andere broer zou daarbij als bemiddelaar zijn aangeschoven. Veysel U. trok echter een wapen, waarna hij beide mannen in het drukke fastfoodrestaurant om het leven bracht.

Criminele vader

Veysel U. en zijn vader werden al langere tijd in de gaten gehouden door de politie. RTV Oost meldt aan de hand van vertrouwelijke documenten over de zogenaamde 4M-zaak dat de levensmiddelengroothandel van de familie van U. in de jaren 90 werd gebruikt om geld uit de heroïnehandel wit te wassen.

Ontvoering

De 4M-zaak draaide om vier Turkse broers die een groot netwerk van heroïnehandelaars tussen Nederland en Turkije aanstuurden. Op een zeker moment zou de organisatie geld geleend hebben aan één van de twee slachtoffers van de schietpartij in de McDonald’s. Het andere slachtoffer was destijds ontvoerd en bevond zich in Parijs. Zijn broer gebruikte het geld - een som van 300.000 gulden - om de vrijheid van zijn familielid terug te kopen.

Het is niet duidelijk of de broers aan de hand van conflicten uit die tijd geliquideerd zijn. RTV Oost sprak met oud politiechef Van Zwam die destijds aan het hoofd van de 4M-zaak stond. Volgens hem is het niet uitgesloten dat het motief wortels in dat onderzoek heeft. "Ik weet wel zeker dat er een boel open eindjes waren. Het liep ons toen over de schoenen. Het onderzoek was zo groot, dat we ons alleen hebben moeten concentreren op de hoofdpersonen, de familie M."

Misdaad
  • Pro Shots