Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stage Entertainment onderzoekt claims naar grensoverschrijdend gedrag Danny de Munk

Onlangs kondigde Danny de Munk nog trots aan 'niets te vrezen' te hebben van de zogenaamde juice channels, omdat hij zo'n nette man is. Nadat roddelkoningin Yvonne Coldeweijer dit via haar Instagram deelde, kreeg zij naar eigen zeggen 'honderden' berichten over wangedrag van de acteur.

danny de munk

Acteur en zanger Danny de Munk werd in Yvonne Coldeweijers meest recente vlog beschuldig van een flinke hoeveelheid misdragingen. Coldeweijer vertelt dat zij de uitspraken van De Munk over zijn brave burgerleven via haar sociale media had gedeeld, waarop haar inbox al snel volstroomde met haar 'spionnen'. En die claimden toch echt iets anders. "Ik werd gewoon uitgelachen omdat ik dus niet weet hoe vreselijk hij zich misdragen heeft in z'n leven", aldus Coldeweijer.

Claims

Zo zouden de bronnen van Coldeweijer onder meer stellen dat De Munk niet bepaald monogaam in het leven staat. Hier heeft de 'juice-koningin' naar eigen zeggen 'honderden DM's' over ontvangen. Ook zouden haar bronnen een boekje open gedaan hebben over het drugsgebruik van De Munk. Zo meldt Coldeweijer dat de acteur 'strak als een kanarie' tussen de kinderen op het podium zou hebben bij de musical Ciske de Rat.

Ook zou de acteur zich rond 2007 schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Coldeweijer noemt hier als bron een vrouw die destijds 21 jaar was, en achter de schermen werkte bij Ciske de Rat. Er volgen verschillende heftige beschuldigingen – van drogering tot herhaaldelijk seksueel wangedrag.

Onderzoek

Op basis van deze informatie heeft Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceerde, actie ondernomen. Zij zijn een onderzoek gestart naar de aantijgingen, en laten weten het verhaal heel serieus te nemen. "De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen."

Ook voegen ze hieraan toe dat het bedrijf met kind-acteurs altijd speciale maatregelen neemt: "Wij zijn daarnaast extra voorzichtig met kinderen die in onze producties spelen. Zij krijgen begeleiding van speciale kinderbegeleiders."

Bovendien roept Stage Entertainment slachtoffers op om zich te melden bij verschillende instanties. "Zoals het onafhankelijke meldpunt Mores, eventueel de politie, of ons interne meldpunt. Als Stage Entertainment zullen wij betrokkenen hierbij alle mogelijke hulp en ondersteuning bieden."

Het management van De Munk heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Misschien ook voor jou:
Henny Huisman gelooft in onschuld Carlo Boszhard: 'Hij is gewoon een knuffeldier'
Entertainment
  • NU.nl
  • Brunopress